Volledig scherm
De volleybalsters van Forza Schouwen-Duiveland speelden - bijna traditiegetrouw - een enerverende wedstrijd tegen DVO en won met 3-1. © Dirk Jan Gjeltema

Volleyballers Forza liften zichzelf van de laatste plaats

OVERZICHTVLISSINGEN - De volleyballers van Forza deden in de derde divisie prima zaken. De Schouwse staartploeg versloeg middenmoter Next Volley Dordrecht 2 met 3-1 en ontsteeg de laatste plaats. De mannen van Mytilus werden in een topper in de eerste klasse gewogen en te licht bevonden.

De mannen van Stevo wonnen opnieuw en klommen naar de derde plaats in de promotieklasse. AVC'87 (4-0) en Bok (3-1) verloren. Bij de vrouwen was er winst voor Forza (3-1) en Ardito (3-2). Bok (3-2), Stevo (3-1) en VVS'92 (4-0) gingen onderuit.

Mannen

Forza-Next Volley Dordrecht 2 3-1 (25-19, 25-23, 11-25, 25-21): Met de terug fitte Maurits van de Velde en Noah van Breda in de gelederen had Forza aan een stabiele pass en een goede servicedruk voldoende om het matig spelende Dordrecht te verslaan. Van Breda, Van de Velde en Jos Frickus onderscheidden zich in aanvallend opzicht en hadden met hun scorend vermogen een groot aandeel in de zege. Na een fikse dip in de derde set, waarin de pass volledig wegviel en Forza aan het net geen potten kon breken, pakte de thuisploeg de goede draad in de vierde set weer op.

Next Volley Dordrecht 3-Stevo 1-3 (16-25, 18-25, 25-27, 25-16): De sterke thuisploeg stuitte voor eigen publiek tegen een onbevangen spelend Stevo op taaie tegenstand. Stevo nam in de eerste twee sets het initiatief, kwam in aanvallend opzicht goed door en won twee keer op rij met veel overtuiging. In de derde set waren beide teams aan elkaar gewaagd. Op karakter sleepte Stevo ook deze set over de streep, waarmee de winst was veilig gesteld. Voldaan met de winst liet een moegestreden Stevo de teugels daarna vieren. De thuisploeg kon daardoor de eer redden.

AVC'87-Spirit 0-4 (19-25, 13-25, 20-25, 22-25): Hoewel AVC'87 naarmate het duel vorderde steeds beter partij gaf, werd opnieuw een zware nederlaag geslikt. AVC'87 deed volgens trainer Patrick Mees leuk mee, maar schoot vooral in de laatste twee sets net iets tekort om een set te kunnen pakken. AVC'87 voerde na de eerste twee sets wissels door en bood meer tegenstand. ,,De servicedruk was goed, aanvallend was er goede variatie. Maar blokkerend waren we net iets te traag, waardoor we hun aanval niet echt in bedwang hadden.‘’ 

Flits-Bok 3-1 (13-25, 25-17, 25-20, 25-19): Het hoger geklasseerde Flits maakte een eind aan de serie zeges van Bok. Daar zag het in het begin niet naar uit. Bok, door blessures geplaagd slechts met zes man vertrokken, won tegen de verwachting in de eerste set met gemak. Daarna kwam de klad erin. De servicepass bleef bij vlagen onder de maat. Met een gebrek aan scorend vermogen brak dat de Zeeuwen op. Hoewel er in de vierde set nog enige tijd uitzicht was op een vijfde set, kwam dat er niet van.

Next Volley Dordrecht 5-Mytilus 4-0 (25-19, 25-12, 27-25, 25-18): Ondanks dubieuze beslissingen viel er voor Mytilus niks op de zware nederlaag af te dingen. De Goese équipe was in drie van de vier sets kansloos en verzuimde in de derde set het duel een andere wending te geven. In de slotfase van die set kon Mytilus (dat Thomas Meijboom met een blessure zag uitvallen) een 24-21 voorsprong niet verzilveren. De thuisploeg speelde vanuit een goede pass met veel dreiging op het midden het Goese blok uit en had in de andere drie sets het initiatief.

Vrouwen

Bok-Volley Zuid 2-3 (25-21, 17-25, 25-21, 12-25, 7-15): Voor het eerst sinds half december voegde Bok meer dan één punt aan het totaal toe. Dat gebeurde in een duel, waarin een hard werkend Bok volgens trainer Arvid Meijer op de positie van spelverdeler moest improviseren, maar toch kansen had om te winnen. Halverwege de vierde set leidde een servicebeurt tot een grote achterstand, die niet meer kon worden opgehaald. Dat gebeurde ook in het begin van de vijfde set. Ondanks een sterke fase kon na het wisselen van kant geen vuist meer worden gemaakt. 

Forza-DVO 3-1 (25-23, 25-22, 22-25, 25-16): Duels tussen Forza en DVO maken bij beide teams altijd iets extra's los. Een gedreven spelend Forza legde de basis voor de winst door in de eerste twee sets aan de goede kant van de score te blijven. Lisa Weeber nam de thuisploeg met haar service bij de hand en speelde aan het net erg slim. Door een mindere pass en service verloor Forza het derde bedrijf, maar dat leidde niet tot paniek. De Schouwse formatie stelde vanaf het begin orde op zaken en verzekerde zich goed spelend van vier punten.

Stevo-Kraftwell Symmachia Roosendaal 2 1-3 (25-22, 19-25, 23-25, 20-25): Stevo zakte door de nederlaag naar de vierde plek op de ranglijst. De thuisploeg nam vanaf het begin heel goed serverend het initiatief en sloot de eerste set met winst af. Na winst in het tweede bedrijf was Stevo in de derde set weer goed op dreef. Bij een 23-17 voorsprong lukte er niets meer. ,,Puur mentaal’’, zei Guido de Beule, die zijn ploeg geen bal meer op de grond zag krijgen. ,,Ik kan mijn speelsters niks verwijten, ze hebben er heel hard voor geknokt.‘’ In de vierde set had Stevo geen schijn van kans.

Sic Pugno 2-Ardito 2-3 (29-27, 12-25, 18-25, 25-19, 14-16): Ardito had vijf sets nodig om Sic Pugno 2 van zich af te schudden. Na een boeiende slotfase (met verlies) van de eerste set kende Ardito een sterke periode. Zowel in de tweede als derde set had Ardito het initiatief, maar die goede lijn kon in de vierde set niet worden vastgehouden. Dat leidde tot een vijfde set, waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Ardito keek lang tegen een vroeg opgelopen achterstand aan, maar wikkelde in de slotfase bekeken spelend af naar winst.

VVS'92-Next Volley Dordrecht 3 0-4 (26-28, 19-25, 13-25, 19-25): Een week voor de derby tegen Ardito kende VVS'92 een slechte generale. De Vlissingse formatie was in de eerste set dicht bij winst, maar faalde in de slotfase net als in het vervolg van het duel aan het net in de afwerking. ,,We zijn voor mijn gevoel niet ingemaakt, maar ik denk nog steeds dat er veel meer in zit. Het komt er alleen niet uit’’, stelde Michelle Muller zuur vast. De gasten waren in de resterende sets iets beter, speelden in een hoger tempo en waren in de aanval trefzeker.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
  PREMIUM

  Sluis is het startpunt van een memorabele rit

  SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.
 2. Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’
  PREMIUM

  Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’

  SITTARD - Mountainbiker Milan Vader is zondag voor het eerst Nederlands kampioen bij de elite geworden. De 23-jarige Middelburger, tegenwoordig woonachtig in Sittard, nam in zijn ‘achtertuin’ de kampioenstrui over van de afwezige titelverdediger Mathieu van der Poel. Bij de beloften bekroonde de 19-jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat een bijzondere comeback met de nationale titel.