Volledig scherm
© Thinkstock

Tweede zege op rij voor Forza

VLISSINGEN - De volleyballers van Forza boekten in de promotieklasse B de tweede zege op rij en nestelden zich daardoor op een punt van Stevo op de derde plaats. Forza won in eigen huis met 3-1 van Vollido 2. De mannen van Mytilus leden in Oosterhout een 3-1 nederlaag tegen de derde keus van Voko.

Forza-Vollido 2 3-1 (26-24, 25-20, 25-19, 19-25): Forza deed door de winst goede zaken. De thuisploeg begon niet zo best en keek in de eerste set lang tegen een achterstand aan. Pas tegen het eind kwam de Schouwse équipe op toeren. Giulio van Lint had met een sterke serie opslagen een groot aandeel in de ommekeer. Forza boog een 15-20 achterstand om in winst met 26-24. Daarna stond er twee sets achter elkaar geen maat op het spel van de Zeeuwen. Forza domineerde op alle fronten en verzekerde zich door twee ruime setzeges van winst. In de laatste set was de Schouwse koek op en redde Vollido de eer.

Voko 3-Mytilus 3-1 (24-26, 25-19, 25-17, 25-19): Een onnodige nederlaag voor Mytilus, dat door een eindsprint in de eerste set in een sterke fase de vroeg opgelopen schade kon repareren. De tweede en derde set kende een bijna identiek verloop. De Goese formatie begon prima, nam een voorsprong, maar gaf die in het tweede deel van de sets weg. ,,We waren door fouten in de aanval en service en een moeizame passing kansloos’', zocht Sander Sijp naar een verklaring voor de dips. Een aangeslagen Mytilus kwam er in de vierde set geen moment aan te pas.