Volledig scherm
Mathijs van Roemburg van Tovaal zet aan met de bal. © Johan Van Der Heijden

Tovaal zwaait routinier Jan-Joost Wiebrens na 457 duels uit met een klinkende zege

GOES - De rugbyers van Tovaal versloegen in het laatste competitieduel Breda met 29-14 en stelden daarmee de vierde plek in de Championship poule van de tweede klasse zuid veilig. Bij rust leidden de Goesenaren al met 10-7.

De ploeg van trainer Brian Hendry kwam via aanvoerder Jorian Broekmeijer al na vijf minuten op voorsprong, maar slaagde er vervolgens niet in om Breda op grotere achterstand te zetten. De gasten kwamen zelfs op een 5-7-voorsprong, waarna Ernst Berman die achterstand vlak voor rust toch weer ongedaan maakte: 10-7.

Na rust had Tovaal het windvoordeel. Thomas Griep voerde de score op naar 15-7, voordat Jordan Paterson de zege en het bonuspunt in de 65e minuut definitief veilig stelde. Met de conversion van Thyke Mulder werd het 22-7. Breda sputterde nog even tegen, maar in de slotminuut bepaalden Thomas Griep en Jordan Paterson de eindstand op 29-14. 

Na afloop van het duel werd Jan-Joost Wiebrens uitgezwaaid door zijn ploeggenoten. De 50-jarige routinier zette na 457 competitiewedstrijden een punt achter zijn rugbycarrière, maar blijft actief bij de veteranen van Tovaal.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement