Volledig scherm
Mathijs van Roemburg van Tovaal zet aan met de bal. © Johan Van Der Heijden

Tovaal zwaait routinier Jan-Joost Wiebrens na 457 duels uit met een klinkende zege

GOES - De rugbyers van Tovaal versloegen in het laatste competitieduel Breda met 29-14 en stelden daarmee de vierde plek in de Championship poule van de tweede klasse zuid veilig. Bij rust leidden de Goesenaren al met 10-7.

De ploeg van trainer Brian Hendry kwam via aanvoerder Jorian Broekmeijer al na vijf minuten op voorsprong, maar slaagde er vervolgens niet in om Breda op grotere achterstand te zetten. De gasten kwamen zelfs op een 5-7-voorsprong, waarna Ernst Berman die achterstand vlak voor rust toch weer ongedaan maakte: 10-7.

Na rust had Tovaal het windvoordeel. Thomas Griep voerde de score op naar 15-7, voordat Jordan Paterson de zege en het bonuspunt in de 65e minuut definitief veilig stelde. Met de conversion van Thyke Mulder werd het 22-7. Breda sputterde nog even tegen, maar in de slotminuut bepaalden Thomas Griep en Jordan Paterson de eindstand op 29-14. 

Na afloop van het duel werd Jan-Joost Wiebrens uitgezwaaid door zijn ploeggenoten. De 50-jarige routinier zette na 457 competitiewedstrijden een punt achter zijn rugbycarrière, maar blijft actief bij de veteranen van Tovaal.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.