Volledig scherm
© Rudy Boogert

Tovaal struikelt in slotminuut en kan promotie vergeten

DEN HAAG - In een gelijk opgaand duel hadden de rugbyers van Tovaal zondag tot de allerlaatste minuut van het duel tegen Te Werve zicht op een overwinning, maar door een Haagse uitval in de slotminuut verloren de Goesenaren zelfs het bonuspunt. Na de 22-10-nederlaag is de kans op promotie naar de eerste klasse verkeken.

De beginfase van het duel was duidelijk voor de thuisclub. Tovaal werd op eigen helft vastgepind, maar door goed tackelwerk capituleerde de Goese defensie pas in de 23e minuut: 7-0. Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft kreeg Tovaal de eerste kansen, maar try's leverde dat nog niet op.

Direct na rust kwam Te Werve met 12-0 voor, maar Alex Vlieland bracht Tovaal vanuit een maul terug tot 12-5. Tovaal werd sterker, maar na balverlies in de driekwartlijn liep de thuisploeg uit naar 17-5. Tien minuten voor tijd rondde Ernst Berman een break van Jordan Paterson vakkundig af en bracht de kleine Schot de spanning met een welgemikte conversion volledig terug: 17-12.

In de absolute slotminuut leek Tovaal met gedegen fasespel op weg naar de zege, maar onnodig balverlies werd door Te Werve keihard afgestraft. Eindstand: 22-12.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”