Tovaal (rood-blauw) won zondag van Dukes 2.
Volledig scherm
Tovaal (rood-blauw) won zondag van Dukes 2. © Johan Van Der Heijden

Tovaal sleept voor eigen publiek de eerste winst over de streep

GOES - De rugbyers van Tovaal behaalden de eerste overwinning in de Cup Poule van de tweede klasse. Op het eigen sportpark Het Schenge werd afgerekend met Dukes 2, dat veel minder voordeel uit de storm wist te halen dan de spelers van trainer Brian Hendry. Na een 28-5-voorsprong hield Tovaal na rust stand en won het met 28-10.

De thuisclub startte met de felle stormwind in de rug en zette de reserves van ereklasser Dukes meteen vast tegen de eigen trylijn. Dat resulteerde na vijf minuten al in een try van Alex Vlieland, die door Jordan Paterson vakkundig werd geconverteerd: 7-0. 

Dukes 2 kwam verrassend terug tot 7-5, maar vervolgens ging Tovaal succesvol verder met het opbouwen van een zo groot mogelijke marge. Met twee try’s van Alex Vlieland en één van Mark Koens en drie formidabele conversions van Jordan Paterson slaagde die opzet en stond Tovaal aan het einde van de eerste helft met 28 - 5 voor.

Na rust moest Tovaal zich beperken tot verdedigen en dat deden de Goesenaren bijzonder goed. Pas twee minuten voor tijd vond Dukes 2 een gaatje in de hechte Goese defensie: 28-10.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.