Volledig scherm
Silvester de Kam gaat in de aanval met Tovaal. © Johan Van Der Heijden

Tovaal schudt slechte competitiestart van zich af

GOES - De rugbyers van Tovaal kenden een slechte start in de competitie, maar inmiddels hebben de Goesenaren zich opgewerkt naar de vijfde plaats in de tweede klasse.

Trainer Brian Hendry kon zondag weer beschikken over een bijna volledige selectie en dan doet zijn team voor geen enkele opponent onder. In het thuisduel met Obelix had Tovaal het alleen in de eerste twintig minuten van de eerste helft lastig, maar uiteindelijk werden de Nijmeegse studenten met 34-12 aan de kant gezet.

Tovaal opende sterk, want na twee minuten stond het al 5-0. De thuisclub scoorde zoals de afgelopen duels al meer try's tot stand kwamen. Een line-out op vijf meter van de trylijn was een simpele prooi voor Matthijs van Roemburg, waarna de Goese voorwaartsen moeiteloos over de trylijn marcheerden en Jorian Broekmeijer de score opende.

De gasten bogen die achterstand drie minuten later al om in een 5-7-voorsprong en waren vervolgens een tijd lang de bovenliggende partij. Ondanks de barre weersomstandigheden combineerden de Nijmeegse studenten vlot en waren ze ook in de scrums oppermachtig. Tovaal kwam amper aan aanvallen toe, maar na het inbrengen van de Nieuw-Zeelander Alex McDonald, Rik Markusse en Robbert de Kramer kantelde het duel.

De thuisclub pinde Obelix vast tegen de eigen trylijn en met twee kopieën van de openingstry brachten Alex Vlieland en Jorian Broekmeijer de voorsprong op 15-7, waarna Silvester de Kam nog een conversion verzilverde.
Op slag van rust stelde Broekmeijer met zijn derde try al een bonuspunt veilig: 24-7.

Na rust hield Tovaal ondanks de felle tegenwind het initiatief en liep het door try's van Alex Vlieland en Thijke Mulder uit naar een ruime 34-7-voorsprong, waarna de gasten nog eenmaal scoorden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement