Volledig scherm
Tovaal (rood-blauw) herstelde zich van de nederlaag tegen Breda. © Johan Van Der Heijden

Tovaal knokt zich terug en pakt de punten in Leiden

LEIDEN - Tovaal herstelde zich knap van de off-day tegen Breda van een week eerder. In Leiden pakten de spelers van trainer Brian Hendry de volle buit tegen LSRG. Na een 15-14-achterstand bij rust zegevierde Tovaal met 15-26. Met deze overwinning blijft Tovaal meedoen in de top van de tweede klasse.

Jordan Paterson en Thijke Mulder openden al in de vierde minuut de score voor Tovaal, maar de Leidse studenten liepen in de loop van de eerste helft uit naar een 15-7-voorsprong. Bij Tovaal begon het echter steeds beter te draaien en vlak voor rust brachten Alex Vlieland en Thijke Mulder Tovaal terug tot 15-14.

Na rust bleef het lang spannend, maar in de slotfase trokken de Goesenaren toch aan het langste eind. Na een prima actie van de voorwaartsen zette Vlieland zijn team op een 15-19-voorsprong en vervolgens benutte Thijke Mulder opnieuw een conversion. In de slotminuut bezorgde de Nieuw-Zeelander Alex McDonald Tovaal met de vierde try van de wedstrijd zelfs nog een bonuspunt. Eindstand: 15-26.