Volledig scherm
Tovaal stuntte zondag tegen MMRC. © Ernesta Verburg

Tovaal brengt koploper uit Maastricht eerste nederlaag van seizoen toe

GOES - Tovaal verrichtte zondag op sportpark Het Schenge een huzarenstuk door het dit seizoen nog ongeslagen MMRC met 24-14 te verslaan. Bij rust leidde Tovaal al met 19-7.

In december verloor Tovaal op het Maastrichtse kunstgras nog kansloos met 64-0, maar deze keer waren de rollen omgedraaid. MMRC, met veel buitenlandse spelers, werd meteen op eigen helft vastgezet en Brian Hendry gaf het goede voorbeeld door al in de derde minuut de score te openen: 5-0. Thijke Mulder benutte de conversion. De gasten kwamen terug tot 7-7, maar Tovaal hield het initiatief, wat nog voor rust resulteerde in try's van Raf Raas en Jorian Broekmeijer en een conversion van de secuur schoppende Thijke Mulder: 19-7.

Na rust namen de vlot combinerende studenten de regie over en moest Tovaal zich beperken tot verdedigen. Dat deden de Goesenaren bekwaam en Jordan Paterson en Thomas Griep voorkwamen met goede tackles scores. Vlak voor tijd pakte Tovaal zelfs het bonuspunt toen Matthijs van der Werf met steun van zijn medevoorwaartsen over de trylijn walste: 24-7. De laatste try van MMRC was niet meer van belang: 24-14.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement