Volledig scherm
Trainer Kees-Jan Oppe zag zijn TOP sterk winnen van Nieuwerkerk. © Lex De Meester

TOP zet Nieuwerkerk een hak in race om ticket voor play-offs

ARNEMUIDEN - De korfballers van TOP gedijden zaterdag bij het ontbreken van de druk die Nieuwerkerk, volop in de race om een ticket voor de play-offs, wel kende. TOP won in de hoofdklasse met 30-25.

De Arnemuidenaren speelden vrijuit en schoten zichzelf met gevarieerd aanvalsspel en een hoog afrondingspercentage naar een comfortabele 19-10-ruststand. In het derde kwart ging het TOP nog beter af. Na een kleine twintig minuten prijkte er 26-14 op het scorebord.

In de laatste tien minuten was de focus weg, waardoor Nieuwerkerk de stand dragelijk kreeg. Coach Kees-Jan Oppe tilde er niet te zwaar aan: ,,Aan de rest houden we een goed gevoel over en dat is lekker richting veldcompetitie.‘’ Met nog twee zaalwedstrijden te gaan voor schikt TOP zich in haar bijrol.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. TOP en Swift werken toe naar apotheose

    TOP en Swift werken toe naar apotheose

    VLISSINGEN - De korfballers van TOP revancheerden zich zaterdag overtuigend na de zeperd tegen Avanti. In Amsterdam spoelde de ploeg van coach Kees-Jan Oppe de nasmaak van de nederlaag met klinkende cijfers (10-21) weg. De Arnemuidenaren hebben daarmee de beste papieren om te promoveren naar de ereklasse, het hoogste niveau van het veldkorfbal. Meer dan waarschijnlijk zal Swift de plek van TOP innemen. De Middelburgers wonnen thuis van Valto en staan daarmee met anderhalf been in de hoofdklasse.