Volledig scherm
Anita de Ridder met TOP tegen Fiks. De Arnemuidse ploeg kwam door een ruime overwinning alleen aan de leiding. © Lex De Meester

TOP titelkandidaat nummer één na ruime zege op nummer drie

ARNEMUIDEN - De korfballers van TOP zijn alleen aan kop gekomen in de hoofdklasse B. Bij de hervatting van de veldcompetitie won de Arnemuidse ploeg met 19-10 van de nummer drie, Fiks. Tegelijkertijd verloor Rohda, dat op gelijke hoogte stond, van Avanti.

TOP is nu, met nog vijf speelrondes te gaan, titelkandidaat nummer één. De ploeg heeft twee punten voorsprong op Rohda en DSC en drie op Fiks. De Arnemuidenaars moeten nog wel naar Rohda toe, maar weten dat die ploeg recent sterke spelers is kwijtgeraakt. DSC wordt nu gezien als de grootste concurrent.

Op het zonovergoten en nog best winderige veld in Arnemuiden had TOP aanvankelijk moeite om afstand te nemen van de ploeg uit Oegstgeest, waarvan eerder in het seizoen nog verloren werd. Voor rust (9-6) sloeg het team een klein gaatje, erna was TOP juist heer en meester. Dankzij de sterke aanvallende rebounds van Peter van Belzen en Jorian Schroevers konden de rood-witten blijven aanvallen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”