Volledig scherm
Anita de Ridder met TOP tegen Fiks. De Arnemuidse ploeg kwam door een ruime overwinning alleen aan de leiding. © Lex De Meester

TOP titelkandidaat nummer één na ruime zege op nummer drie

ARNEMUIDEN - De korfballers van TOP zijn alleen aan kop gekomen in de hoofdklasse B. Bij de hervatting van de veldcompetitie won de Arnemuidse ploeg met 19-10 van de nummer drie, Fiks. Tegelijkertijd verloor Rohda, dat op gelijke hoogte stond, van Avanti.

TOP is nu, met nog vijf speelrondes te gaan, titelkandidaat nummer één. De ploeg heeft twee punten voorsprong op Rohda en DSC en drie op Fiks. De Arnemuidenaars moeten nog wel naar Rohda toe, maar weten dat die ploeg recent sterke spelers is kwijtgeraakt. DSC wordt nu gezien als de grootste concurrent.

Op het zonovergoten en nog best winderige veld in Arnemuiden had TOP aanvankelijk moeite om afstand te nemen van de ploeg uit Oegstgeest, waarvan eerder in het seizoen nog verloren werd. Voor rust (9-6) sloeg het team een klein gaatje, erna was TOP juist heer en meester. Dankzij de sterke aanvallende rebounds van Peter van Belzen en Jorian Schroevers konden de rood-witten blijven aanvallen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.