TOP geeft voorsprong weg en ziet kansje op play-offs in rook opgaan

videoARNEMUIDEN - De korfballers van TOP Arnemuiden verspeelden zaterdagmiddag een punt tegen Avanti (28-28) en lopen daardoor de play-offs in de hoofdklasse mis. De ploeg slaagde er niet in om een enigszins comfortabele voorsprong vast te houden.

Bij rust (12-7) en na een kleine tien minuten in de tweede helft (17-13) stond TOP er goed voor. Maar daarna kwam Avanti op stoom. De laagvlieger uit Pijnacker had opeens een hoog schotpercentage en poetste het verschil helemaal weg: 18-18. In de slotfase sloeg TOP nog eens een gat van drie, maar ook dat werd niet behouden.

,,We moeten het in die laatste minuten gewoon goed uitspelen", zei coach Edwin Coppoolse. ,,Blijkbaar zijn we niet goed genoeg in staat een voorsprong te verdedigen. Máár hoe Avanti aan het 27ste doelpunt kwam, was absurd. Een tegenstandster liep gewoon een stap naar achteren en scoorde. De scheidsrechter van vandaag kan de hoofdklasse gewoon niet aan. Hij was niet beslissend vandaag, maar wel erg bepalend.”

Door de remise is de achterstand op nummer twee Nieuwerkerk opgelopen tot drie punten. In de slotronde kan TOP, dat derde staat, nu niet meer gelijk komen. 

TOP in duel met Avanti. Anita de Ridder speelt de bal uit naar ploeggenoot Jurriaan Bouwens (22). Op de achtergrond Jorian Schroevers.
Volledig scherm
TOP in duel met Avanti. Anita de Ridder speelt de bal uit naar ploeggenoot Jurriaan Bouwens (22). Op de achtergrond Jorian Schroevers. © Dirk Jan Gjeltema
 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.