Volledig scherm
© Johan Van Der Heijden

Togo en Stormvogels geloven nog in titel, maar Keep Fit heeft de beste papieren

OVERZICHTVLISSINGEN - De korfballers van Blauw Wit waren niet opgewassen tegen koploper Keep Fit in de derde klasse. Togo staat na het gelijkspel tegen Triade op drie punten achterstand en weet zich bovendien (op doelsaldo) voorbij gestreefd door Stormvogels.

Die ploeg won de derby van Seolto. In deze derde klasse heeft Keep Fit de beste papieren, maar zal de resterende vier wedstrijden wel ongeschonden uit de titelstrijd moeten komen met Seolto en Stormvogels.

Tweede klasse I

OZC-Atlas 23-23: Atlas slaagde er in Rotterdam niet in om de life line te pakken. Er moest gewonnen worden van concurrent OZC om een ontsnappingsroute uit de degradatiezone in eigen hand te hebben. De ploeg uit Ritthem speelde zeer verdienstelijk. Atlas kwam van 15-11 terug tot 20-20 en had in de slotfase ook zomaar gelukkige winnaar kunnen worden, maar strandde op een punt waar het feitelijk niets aan heeft. Vanaf 7 maart heeft Atlas nog vier duels om degradatie af te wenden, al is dat scenario onwaarschijnlijk.

KVK-Erasmus 18-16: Tien wedstrijden moesten ze er op wachten, maar nu staat er dan eindelijk een winstpartij achter de naam van KVK. Op de koude start (0-3) na was er de voortdurende voorsprong voor de Kapellenaren, die voor het eerst in lange tijd weer eens compleet aan de start stonden. Verdedigend hield KVK de normaliter veel scorende heren van Erasmus in toom en ook aanvallend liep het. Of de twee punten meer inhouden dan uitstel van executie zal in de komende wedstrijden blijken.

Derde klasse I

Blauw Wit-Keep Fit 12-20: Op een sleutelmoment in de competitie kon Blauw Wit geen vuist maken tegen koploper Keep Fit. De Kloetingers hielden één helft gelijke tred (9-9), maar waren binnen vier minuten na rust gezien (9-13). Vooral in het tweede bedrijf liet het gemis van Kirsten Verschuure zich voelen. Dat haar ploeg vier strafworpen niet benutte, hielp ook niet. Intussen scoorden de Brabantse mannen er kwistig op los. De nederlaag brengt Blauw Wit akelig dicht bij de degradatiestreep. 

Togo-Triade 18-18: Togo zag hoe Keep Fit won van Blauw Wit en wist dus dat het moest winnen van Triade om niet verder achterop te raken in de titelstrijd. Toch was dat wat de Goesenaren overkwam. Verdedigend was het okay, maar Togo was bij vlagen ongelukkig in aanvallende keuzes. Daardoor bleef de partij lang in evenwicht, kon het in de laatste tien minuten echt alle kanten op en viel de balans aan het einde van de rit voor beide ploegen te billijken. Hoewel Togo de achterstand op Keep Fit ziet oplopen tot drie punten. 

Seolto-Stormvogels 11-12: De aloude derby had veel weg van een foutenfestival en was daardoor meer spannend dan goed. Verdedigend hielden de kemphanen elkaar in de tang, aanvallend kwam de pechfactor nogal eens om de hoek kijken. Stormvogels stond voortdurend op voorsprong en dacht op 8-11 de buit binnen te hebben. In de laatste twee minuten trok Seolto de stand echter gelijk (11-11) om tien tellen voor tijd alsnog het deksel op de neus te krijgen. Door de winst mengt Stormvogels zich toch weer in de titelstrijd. Het deelt nu de tweede plaats met Togo, drie punten achter op koploper Keep Fit. In de resterende vier wedstrijden treft Stormvogels zowel Togo (7 maart) als Keep Fit (28 maart) nog en kan daardoor scherprechter worden.

Vierde klasse I

Good Luck-Luctor 11-22: Good Luck was de ideale tegenstander om weer wat kleur op de wangen te krijgen voor de spelers van Luctor. Al moest het daar wel een slap eerste kwart voor door (6-3), waarin de naweeën van het verlies tegen DSO de Terneuzense equipe nog parten speelde. Eenmaal daarvan verlost deden handen en bal weer wat het hoofd wilde. In de tweede helft scoorde Luctor flink. Dat het verdedigend wat steekjes liet vallen, werd op de koop toe genomen. 

Zaamslag-Scheldevogels 18-12: Om in het spoor te blijven van koploper DSO moest Scheldevogels winnen. Eergevoel was voor Zaamslag het hoogst haalbare. De extrinsieke motivatie zou dan het verschil kunnen maken, maar het was juist Zaamslag dat haar beste wedstrijd van het seizoen in de tweede helft bekroonde. Met Erwin Verhelst voorop ontregelde het Zeeuws-Vlaamse herenkwartet de boel zo dat de aanvallend ingestelde dames van Scheldevogels nauwelijks in stelling konden worden gebracht. Vanaf 13-10 knakte er iets bij de bezoekers en liep Zaamslag uit naar een klinkende overwinning.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.