Volledig scherm
© Thinkstock

Tiola niet verder dan puntendeling in degradatieduel

VLISSINGEN - in de derde klasse van de landelijke mixedcompetitie kwamen de tennissers van Tiola in IJzendijke niet verder dan een gelijkspel in het degradatieduel met Kralingen: 4-4.

Derde klasse gemengd

Tiola-Kralingen 4-4: In de afsluitende mixed verloren Bianca van der Meijden en Ruben Haverbeke met 11-9 in de supertiebreak van Iris van Leeuwen en Ruben Timmermans. In de eerste single kwam de Vlaamse Dominique Vyncke net een fractie tekort tegen 2-speelster Yvette Vlaar: 7-6 3-6 5-7. Ook 4-speelster Isabelle Leenhouwers verloor in drie sets van 3-speelster Iris van Leeuwen. Voor het team uit IJzendijke wonnen Haverbeke en Bart van de Sande hun partij in twee sets van Bob Daniels respectievelijk Ruben Timmermans. Het dubbel Patrick Marteijn/Van de Sande en de eerste mixed Vyncke/van de Sande leverde eveneens een zege op voor Tiola.

Dash’34-De Boskreek 4-4: Voor het team uit Breskens wonnen Natascha van Strien en Mart Flikweert overtuigend hun partij tegen Lara Heijbeek en Leon Hageman. ,,Ik kon goed druk zetten en hoeken maken”, aldus de Terneuzense Van Strien. Bressiaander Flikweert was samen met Aardenburger Remy Scherbeijn ook in een tweesetter te sterk voor de combinatie Hageman/Van Bodegraven. Verder waren Claire van Damme en John de Waele in de eerste mixed succesvol.

Derde klasse mannen

Hulster Ambacht-De Bocht 6-0: Hulster Ambacht steeg naar de tweede plaats door de eclatante overwinning op de laagvlieger uit Rucphen. Wout Martens, Gijs Donze, Yanniek Ivens en Sebastiaan Verscheure versloegen simpel Nick Potters, Jorg Elsten, Kevin Evers en Koen van Leeuwen. Ook het dubbel Martens/Verscheuren zegevierde in twee sets over Evers/Van Leeuwen. Alleen de combinatie Donze/Ivens moest diep gaan tegen het duo Potters/Elsten: 6-2 2-6 10-3.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

    BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

    VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Het team van coach Benjamin Steenbeek stond bij het afbreken van de competitie vanwege het coronavirus op de eerste plaats. Omdat er nog vijf wedstrijden te spelen waren, wees de NBB geen kampioenen aan en was er veel onduidelijkheid over de promotie en de degradatie. Door de eerste divisies uit te breiden van twaalf naar veertien teams, kwam er extra ruimte om te promoveren.