Volledig scherm
© Thinkstock

Tennissters van De Schelde ook na vier wedstrijden nog ongeslagen in de hoofdklasse

OVERZICHTVLISSINGEN - De vrouwen van De Schelde hebben ook op de vierde speeldag van de landelijke tenniscompetitie hun ongeslagen status behouden. In Vlissingen werd Zoetermeer zondag met 4-2 verslagen.

Ook de mannen van MLTC deden goede zaken. Waar hun clubgenoten op zaterdag nog een flinke oorwassing kregen (6-0-nederlaag), werd er een dag later een foutloze wedstrijd tegen Nieuwerkerk (0-6-winst) op de mat gelegd.

Mannen

Nieuwerkerk 5-MLTC 0-6: Captain Dmitri van Hoof gaf het goede voorbeeld met een 6-3 6-4 overwinning op baan 1, terwijl Marc Felius op baan 2 (6-3 6-0 winst) nog overtuigender wist te winnen. Stijn Sprinkhuizen (7-6 6-1) en Jasper Smit (7-5 7-5) verdubbelden vervolgens de score met straight sets overwinningen. Ook in de dubbelspelen ging er geen set verloren voor de Middelburgers. Zowel Felius/Smit als Van Hoof/Sprinkhuizen hoefden slechts vijf games af te staan.

MLTC klimt door de ruime overwinning naar de tweede plaats in de tweede klasse. ,,Alle zwakke broeders hebben we nu wel gehad, de sterkste teams moten we nog krijgen'', blikte Van Hoof realistisch vooruit op de laatste drie speeldagen.

Vrouwen

De Schelde-Zoetermeer 4-2: Een knappe reeks voor de vrouwen van captain Esther Vendrik. Na een 4-2-zege op de openingsdag, gevolgd door twee gelijke spelen, zijn de tennissters van De Schelde ook na vier speeldagen nog altijd ongeslagen. Thuis werd opponent Zoetermeer met 4-2 verslagen. Er zat deze zondag misschien zelfs nog wel iets meer in het vat, want de twee verliespunten waren beiden nipte driesetters. Vendrik verloor haar singel van Anouk Sanders (2-6 7-6 3-6) en Ingrid Weegels en Eva Hartog verloren hun dubbel met 2-6 6-3 8-10.

Eerder hadden Weegels en Hartog, evenals kopvrouw Marjolein Meulenberg, wel hun enkelpartij in straight sets gewonnen. Het vierde en winnende punt kwam op naam van het gelouterde duo Meulenberg/Vendrik, dat in de beslissende supertiebreak met 10-6 aan het langste eind trok.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement