Tennissers van MLTC houden Vlissingse buurman eronder

VIDEOMIDDELBURG - In een enerverende derby hebben de tennissers van MLTC zaterdag met 4-2 buurman De Schelde verslagen. In Middelburg was Rowin Tazelaar namens de thuisploeg goed voor twee punten, terwijl Schelde-captain Marc Felius namens de bezoekers voor beide punten tekende.

Kopman Tazelaar bewees direct zijn meerwaarde voor MLTC door op baan 1 op overtuigende wijze af te rekenen met Jasper Smit: 6-3 6-1. De spannendste partij kwam op naam van Stijn Sprinkhuizen en Jurjen Mooibroek, die in een partij met eindeloze rally’s weinig voor elkaar onder deden. De routinier van De Schelde won het eerste bedrijf met 6-4, waarna Sprinkhuizen met diezelfde setstanden het tweede bedrijf binnensleepte. In de beslissende set maakte Mooibroek een 4-1-achterstand onschadelijk, maar werd hij op 4-4 weer gebroken waarna Sprinkhuizen op eigen service op zijn derde matchpoint toesloeg: 4-6 6-4 6-4. ,,Een mooie revanche voor de verloren finale op Souburg’’, refereerde Sprinkhuizen aan hun vorige onderlinge ontmoeting.

Op baan 3 sloeg Felius zich in een ‘battle der captains’ na een spannende eerste set op solide wijze langs Paul van Hoeve: 7-6 6-1. ,,Ik stond ze de hele dag lekker te raken en kon mooi mijn eigen spel spelen houden met hoog tempo en aanvallen’’, concludeerde Felius tevreden. Eddy Sprinkhuizen bepaalde de tussenstand na de singels op een 3-1-voorsprong voor MLTC, door gedecideerd met Ferry Sonnemans af te rekenen: 6-2 6-2.

Een grote aderlating was er bovendien voor De Schelde, waar Mooibroek niet ongeschonden uit de strijd kwam en daardoor niet meer inzetbaar was in het dubbelspel. De Vlissingers trokken daarop Rogier van Housselt uit het vet, die na tien maanden blessureleed zijn rentree op de tennisbaan maakte. Felius en Smit zorgden in de eerste dubbel voor het tweede punt van De Schelde door de gebroeders Sprinkhuizen met 7-6 en 6-2 te verslaan. Van Housselt kon zijn rentree geen extra glans geven met een zege. Aan de zijde van Sonnemans werd met 7-6 en 6-3 verloren van Tazelaar en Stefan Nonnekes, die daarmee het winnende vierde punt voor MLTC binnensleepten.

Door de zege wipt MLTC op de ranglijst weer over De Schelde heen. De Middelburgers staan met 17 punten uit 5 wedstrijden nu op een gedeeld derde plaats, twee punten achter de koplopers Leeuwenbergh en Nootdorp. Met nog twee wedstrijden voor de boeg bezet Schelde de gedeelde vijfde plaats met een punt minder dan MLTC.

Volledig scherm
Marc Felius kon het zaterdag niet bolwerken met De Schelde in de derby bij MLTC. © Jody Deijnen Photography
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar
    PREMIUM

    Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar

    MALLORCA – Terwijl zijn ploeggenoot Caleb Ewan al meermaals juichte aan de andere kant van de wereld in Australië, begint Brian van Goethem zijn wielerseizoen evenals vorig jaar op Mallorca. Na een debuutjaar met ‘ups-and-downs’ bij Lotto Soudal, staat hij aan de vooravond van een cruciaal wielerseizoen met als doel contractverlenging afdwingen. ,,We zien wel hoe het loopt, ik ben er nog niet te veel mee bezig”, blijft de 28-jarige renner uit Terneuzen nuchter.