Volledig scherm

Tennissers Tiola mogen zich gelukkig prijzen met gelijkspel

OVERZICHTVLISSINGEN - De mannen van MLTC hebben in de landelijke competitie ook hun tweede wedstrijd met 5-1 gewonnen. Na Kralingen 2 werd zondag De Vijfhuizen in Etten-Leur met met 1-5 aan de zegekar gebonden. De vrouwen van De Schelde sleepten thuis tegen Volley een keurige 3-3 uit het vuur.

In de derde klasse van de landelijke mixedtenniscompetitie eindigde het West-Zeeuws-Vlaamse streekduel in IJzendijke tussen Tiola en De Boskreek in een 4-4-gelijkspel. In de derde klasse van de mannencompetitie won Hulster Ambacht reglementair met 6-0 doordat TC Tilburg slechts twee spelers ter beschikking had en daarom de reis naar Zeeuws-Vlaanderen niet zag zitten.

Hoofdklasse vrouwen

De Schelde-Volley 3-3: Esther Vendrik en Eva Hartog zorgden met twee straight sets overwinningen voor twee punten uit de singels. Marjolein Meulenberg en Ingrid Weegels gingen onderuit, waardoor er na vier wedstrijden 2-2 op het scorebord stond. Ook de dubbelspelen werden eerlijk verdeeld. Hartog en Weegels gingen in twee sets onderuit. Meulenberg en Vendrik zorgden er met een 10-6-zege in de supertiebreak voor dat de Vlissingse vrouwen tevreden terug konden kijken op de tweede speeldag. ,,Dit hadden we vooraf niet verwacht, een prima resultaat dus’’, aldus captain Vendrik.

Tweede klasse mannen

De Vijfhuizen-MLTC 1-5: Ook de tweede speeldag leverde een overwinning op voor de mannen van MLTC. In de enkelspelen moest Marc Felius zijn meerdere erkennen in Marcel Mol: 7-5 6-3. Rowin Tazelaar en Tim van Velzen wonnen hun enkelspel in twee sets, Jasper Smit deed het in drie sets. De Middelburgers begonnen daardoor met een 3-1-voorsprong aan de dubbels. Daarin bleek MLTC een klasse apart. Zowel Felius en Tazelaar als Van Velzen en Dmitri van Hoof trokken in twee sets aan het langste eind. ,,We hebben steeds gespeeld en erg sterke dubbels neergezet’’, concludeerde captain Van Hoof tevreden.

Derde klasse gemengd

Tiola-IJzendijke 4-4: De thuisploeg was het gelukkigst met het gelijkspel. Tiola geraakte met 3-1-achter uit de singles en zegevierde zowel in het vrouwendubbel als in de tweede mixed na een zware strijd via de supertiebreak. De Hulsterse Claire van Damme versloeg de Vlaamse Dominique Vyncke met 6-3 6-4. Ook de Terneuzense Natascha van Strien was dominanter dan haar tegenstandster Isabelle Leenhouwers uit IJzendijke en pakte eveneens met 6-3 6-4 de zege. Ook Bressiaander Mart Flikweert was beter dan zijn tegenstander Ruben Haverbeke en won met 6-1 6-4. Bart van de Sande redde in de enkelspelen de eer voor Tiola door Dylan Blackman in twee sets te kloppen. Na 6-3 in de eerste set had de oud-speler van De Boskreek in het tweede bedrijf wel een tiebreak nodig.

Bianca van der Meijden en de Gentse Lisette Mazure herpakten zich tegen het jeugdige duo Romy Bonte/Claire van Damme: 6-1 1-6 10-8. In de beslissende supertiebreak maakten ze de minste fouten. De Clingse Bonte redde het, samen met John de Waele uit Breskens, ook in de tweede mixed net niet. Het koppel Leenhouwers/Haverbeke won met 10-5 in de supertiebreak. De dubbelcombinatie Patrick Marteijn/Van de Sande was in twee sets te sterk voor Aardenburger Remy Scherbeijn en Thomas Felius: 6-2 7-5.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.