Volledig scherm

Tennissers Tiola mogen zich gelukkig prijzen met gelijkspel

OVERZICHTVLISSINGEN - De mannen van MLTC hebben in de landelijke competitie ook hun tweede wedstrijd met 5-1 gewonnen. Na Kralingen 2 werd zondag De Vijfhuizen in Etten-Leur met met 1-5 aan de zegekar gebonden. De vrouwen van De Schelde sleepten thuis tegen Volley een keurige 3-3 uit het vuur.

In de derde klasse van de landelijke mixedtenniscompetitie eindigde het West-Zeeuws-Vlaamse streekduel in IJzendijke tussen Tiola en De Boskreek in een 4-4-gelijkspel. In de derde klasse van de mannencompetitie won Hulster Ambacht reglementair met 6-0 doordat TC Tilburg slechts twee spelers ter beschikking had en daarom de reis naar Zeeuws-Vlaanderen niet zag zitten.

Hoofdklasse vrouwen

De Schelde-Volley 3-3: Esther Vendrik en Eva Hartog zorgden met twee straight sets overwinningen voor twee punten uit de singels. Marjolein Meulenberg en Ingrid Weegels gingen onderuit, waardoor er na vier wedstrijden 2-2 op het scorebord stond. Ook de dubbelspelen werden eerlijk verdeeld. Hartog en Weegels gingen in twee sets onderuit. Meulenberg en Vendrik zorgden er met een 10-6-zege in de supertiebreak voor dat de Vlissingse vrouwen tevreden terug konden kijken op de tweede speeldag. ,,Dit hadden we vooraf niet verwacht, een prima resultaat dus’’, aldus captain Vendrik.

Tweede klasse mannen

De Vijfhuizen-MLTC 1-5: Ook de tweede speeldag leverde een overwinning op voor de mannen van MLTC. In de enkelspelen moest Marc Felius zijn meerdere erkennen in Marcel Mol: 7-5 6-3. Rowin Tazelaar en Tim van Velzen wonnen hun enkelspel in twee sets, Jasper Smit deed het in drie sets. De Middelburgers begonnen daardoor met een 3-1-voorsprong aan de dubbels. Daarin bleek MLTC een klasse apart. Zowel Felius en Tazelaar als Van Velzen en Dmitri van Hoof trokken in twee sets aan het langste eind. ,,We hebben steeds gespeeld en erg sterke dubbels neergezet’’, concludeerde captain Van Hoof tevreden.

Derde klasse gemengd

Tiola-IJzendijke 4-4: De thuisploeg was het gelukkigst met het gelijkspel. Tiola geraakte met 3-1-achter uit de singles en zegevierde zowel in het vrouwendubbel als in de tweede mixed na een zware strijd via de supertiebreak. De Hulsterse Claire van Damme versloeg de Vlaamse Dominique Vyncke met 6-3 6-4. Ook de Terneuzense Natascha van Strien was dominanter dan haar tegenstandster Isabelle Leenhouwers uit IJzendijke en pakte eveneens met 6-3 6-4 de zege. Ook Bressiaander Mart Flikweert was beter dan zijn tegenstander Ruben Haverbeke en won met 6-1 6-4. Bart van de Sande redde in de enkelspelen de eer voor Tiola door Dylan Blackman in twee sets te kloppen. Na 6-3 in de eerste set had de oud-speler van De Boskreek in het tweede bedrijf wel een tiebreak nodig.

Bianca van der Meijden en de Gentse Lisette Mazure herpakten zich tegen het jeugdige duo Romy Bonte/Claire van Damme: 6-1 1-6 10-8. In de beslissende supertiebreak maakten ze de minste fouten. De Clingse Bonte redde het, samen met John de Waele uit Breskens, ook in de tweede mixed net niet. Het koppel Leenhouwers/Haverbeke won met 10-5 in de supertiebreak. De dubbelcombinatie Patrick Marteijn/Van de Sande was in twee sets te sterk voor Aardenburger Remy Scherbeijn en Thomas Felius: 6-2 7-5.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”