Volledig scherm
© Thinkstock

Tennissers Sjef kunnen het niet bolwerken zonder sterkhouders

OVERZICHTVLISSINGEN - In de landelijke topklasse van de KNLTB ging een verre van compleet TC Sjef fors onderuit in Delft: 6-0. Het treffen in Hilvarenbeek tussen Hilten en TC Animo werd afgebroken bij 3-1 in het voordeel van de Terneuzenaren.

Delftse Tennisbond-TC Sjef 6-0: Bij de formatie uit Aardenburg werden sterkhouders Dominique Coene en Yuri Loosvelt node gemist. Alleen Thomas Heyse geraakte tot een derde set tegen collega-2-speler Senne Braun. De Oost-Vlaming pakte de eerste set met 6-4 en was vervolgens dicht bij de eindzege. Het tweede bedrijf ging echter op het nippertje naar de Zuid-Hollander. In de beslissende set was Heyse uitgeblust: 4-6 7-5 6-0. Gert-Jan De Muynck, afkomstig uit de regio Gent, moest met 6-2 6-1 zijn meerdere erkennen in Krzysztof Muzalewski. Beiden beschikken eveneens over de speelsterkte 2. Yannis Baltogiannis en Thibaut De Windt verloren hun single van Tim van Leeuwen en Tribb de Jong.

Hilten-Animo 3-1: Ruud Martens was op 1 vaster en mentaal sterker dan Martijn Janssens en won met 6-1 6-2. Jeroen Alliët zette veel meer druk dan Frank van Bragt en zegevierde met 6-2 6-1. Kevin de Rooij bedwong op karakter Marnick Muskens met twee keer 6-3. Jongere broer Kenny de Rooij redde het in de afsluitende single net niet tegen Koen Dekkers: 3-6 6-3 7-5. Het was een boeiende partij met veel lange rally’s. Door de invallende duisternis werd Hilten-Animo bij 1-3 afgebroken. Dat betekent dat de Terneuzenaren (die het niet zagen zitten om indoor verder te tennissen) in principe op Hemelvaartsdag (de eerste inhaaldag) weer naar Hilvarenbeek moeten afreizen voor de beide dubbels.

Zeeuwse hoofdklasse

Game’78 werd op overtuigende wijze kampioen van de Zeeuwse hoofdklasse door in Clinge met 6-0 Westerschouwen klop te geven. De equipe uit Burgh-Haamstede degradeert daardoor samen met Zierikzee naar de eerste klasse. Bram Donze, Wout Martens, Marnix Ivens, Dennis de Bruyn en de dubbelcombinaties Boddaert/De Kesel en De Bruyn/Ivens (drie sets) waren succesvol voor de Clingenaren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement