Volledig scherm
© Thinkstock

Tennissers MLTC en Tiola met beide benen op de grond gezet

OVERZICHTVLISSINGEN – Waar de tennissers van MLTC op zaterdag nog hun derde overwinning in evenzoveel wedstrijden behaalde, zat het op Tweede Paasdag allemaal een stuk minder mee voor de Middelburgse mannen. Tegen een incompleet Passing Shot werd in eigen huis met 2-4 verloren. De vrouwen van De Schelde speelden met 3-3 gelijk op bezoek bij Oranje TC in Den Haag.

Tweede klasse mannen

MLTC-Passing Shot 2-4: De Rotterdamse studententennisvereniging kon in het paasweekend slechts drie man op de been brengen en dus ontving MLTC twee ‘gratis’ punten. Een prima uitgangspositie, maar daarmee bleek het geluk van de Middelburgers ook direct op te zijn op deze warme maandag. Stijn Sprinkhuizen kon het op baan 1 net niet bolwerken en verloor nipt in twee sets van zijn Russische opponent. Twee baantjes verderop ging ook Tim van Velzen in straight sets onderuit. De partij van de dag kwam op naam van Marc Felius. De 38-jarige routinier verloor de eerste set, maar knokte zich daarna met setwinst knap terug in de wedstrijd. In de ziedende hitte kon Felius op 5-4 de wedstrijd uitmaken op zijn eigen service. Drie matchpoints kreeg hij daarvoor maar even zo vaak viel de bal net de verkeerde kant op, waarna zijn opponent de beslissende set met 7-5 naar zich toe trok.

In het dubbelspel was Felius samen met Sprinkhuizen opnieuw dicht bij een punt. Na 2-6 en 6-4 in de eerste twee sets ging de supertiebreak echter met 10-3 naar de bezoekers. ,,Zonde, want met een beetje geluk hadden we hier vandaag met 4-2 kunnen winnen. Het is nu in ieder geval duidelijk dat wij ons gewoon op de middenmoot moeten richten’’, concludeerde de immer realistische Sprinkhuizen.

Derde klasse mannen

SBOZ-Hulster Ambacht 3-3: In de eerste single boekte Maxime van Eenennaam met 6-3 6-1 een simpele zege op Steven van Doremalen, die veel fouten maakte. In de tweede partij verloor Yanniek Ivens in drie sets van de vaste Antoni Clarijs. Verder won Sebastiaan Verscheure met 6-4 in de derde set van Tristan Schrier, maar ging Daan Salomé in twee sets onderuit tegen Rik Helmons.

Hoofdklasse vrouwen

Oranje TC-De Schelde 3-3: De vrouwen van De Schelde moesten zonder de afwezige kopvrouw Marjolein Meulenberg (vakantie) afreizen naar Den Haag. Esther Vendrik trok na drie spannende sets net aan het kortste eind en Eva Hartog moest haar enkelspel bij voorbaat al gewonnen geven. Ingrid Weegels (6-4 6-3) en invalster Kim Houmes (6-4 7-5) wisten hun single echter wel winnend af te sluiten, waardoor de stand na de enkelspelen volledig in evenwicht was: 2-2.

Weegels en Houmes verloren hun dubbel met 6-3 7-5, waarna het laatste woord aan Vendrik en Hartog was. Zij verloren de eerste set met 3-6, maar knokten zich met 7-5 weer volledig terug in de wedstrijd. De beslissende supertiebreak werd met 10-2 gewonnen door de Vlissingse vrouwen en daarmee was het gelijkspel een feit. ,,We waren enigszins gehavend door de afwezigheid van Marjolein, dus dan is 3-3 niet slecht’’, concludeerde captain Vendrik tevreden.

Derde klasse gemengd

BLTV-Tiola 7-1: Isabelle Leenhouwers moest de eerste set in extremis aan Kirsten Raaijmakers laten, maar herstelde zich in het tweede bedrijf overtuigend. Het bleek echter niet voldoende: 7-6 1-6 6-2. Ook tussen Bianca van der Meijden en Kim Breukink ging het gelijk op in de rally’s: 6-4 6-3. Voor het team uit IJzendijke redde 3-speler Ruben Haverbeke op vastheid de eer tegen 4-speler Thomas Bakker: 6-2 7-6. Bram Donze verloor op 1 met 6-0 6-1 van 3-speler Tim Faatz. ,,Het ging te hard. Het was een opofferingstactiek, zodat Ruben kon winnen op 2’’, aldus Donze.

In de tweede mixed redde het koppel Van der Meijden/Haverbeke het net niet tegen Breukink en Bakker: 6-4 7-6. De Boskreek verloor in Breskens verrassend van laagvlieger Rhoon: 3-5. Na de enkels stonden de Zeeuws-Vlamingen nochtans met 3-1 voor dankzij winst van Natascha van Strien, Claire van Damme en Mart Flikweert. De combinaties Romy Bonte/Renske Fraanje en Claire van Damme/John de Waele verloren onfortuinlijk via de supertiebreak.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.