Volledig scherm
MLTC (met van links naar rechts Tim van Velzen, Stijn Sprinkhuizen, Dmitri van Hoof, Jasper Smit en Marc Felius) eindigden het eerste seizoen in de landelijke hoofdklasse op de tweede plaats. © Ernesta Verburg

Tennissers MLTC eindigen als runner-up, De Schelde speelt zich veilig

VLISSINGEN - In de landelijke hoofdklasse op zaterdag zijn de tennissers van MLTC in hun debuutjaar op de tweede plaats geëindigd. De Middelburgers hadden nog een theoretische kans op het kampioenschap, maar terwijl ze zelf met 3-0 voor stonden bleek koploper Leeuwenbergh niet meer te achterhalen. De Schelde had op de slotdag aan een punt genoeg om zich veilig te spelen en haalde dat met verve.

Nootdorp 2-MLTC 2-4: Beide ploegen waren op de slotdag nog in de race voor de titel, maar hadden dat niet in eigen hand. De Middelburgers gingen vol voor hun ‘kansje’ en kwamen op een 3-0-voorsprong na overwinningen van Eddy Sprinkhuizen (2-6 6-4 6-0 tegen Jan-Willem Findhammer), Rowin Tazelaar (6-0 6-3 tegen Kevin Jelsma) en Stijn Sprinkhuizen (7-5 6-2 tegen Michel Rolvink). Op datzelfde moment bleek koploper Leeuwenbergh al met 3-1 voor te staan en daardoor niet meer te achterhalen.

Uiteindelijk moest Stefan Nonnekes namens de bezoekers in de eerste set geblesseerd opgeven en doordat ook captain Paul van Hoeve geblesseerd aan de zijkant zat, moest MLTC een dubbel opgeven. Door winst in het dubbelspel van de gebroeders Sprinkhuizen pakten de Middelburgers de dagzege, waardoor zij qua punten op de ranglijst exact gelijk eindigden met Nootdorp. Door het onderlinge resultaat eindigde MLTC hun debuutjaar op een keurige tweede plaats. ,,Daar zijn we erg blij’’, aldus Stijn Sprinkhuizen.

BLTV-De Schelde 2-4: Sven Bakker verloor in drie sets van Stefan Buckens (6-3 2-6 2-6), terwijl Jurjen Mooibroek zijn tegenstander Stefan Heijnen bij een gelijke stand in sets (4-6 6-1) geblesseerd zag opgeven, waardoor het benodigde punt voor handhaving al zeker was. Jasper Smit werd in een tergend langzame wedstrijd verslagen door Armando Rodrigues (2-6 5-7), maar captain Marc Felius trok de stond weer gelijk met 6-1 6-1 winst tegen Ton Louwers. Omdat de thuisploeg beide dubbels opgaf, keerden de Vlissingenaren met 4-2-zege huiswaarts en eindigden op de zesde plaats in de hoofdklasse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement