Volledig scherm
Jeroen Alliët in actie tegen Tim van Leeuwen. De Animo-captain hield tot 4-4 gelijke tred: 4-6 0-6. © Adri van de Wege

Tennissers Animo kunnen het niet bolwerken tegen Delftse Tennisbond

VLISSINGEN - In de landelijke topklasse verloren de tennissers van Animo in Terneuzen het duel om de tweede plaats met 4-2 van de Delftse Tennisbond. In Aardenburg won TC Sjef met 4-2 van Hilten uit Hilvarenbeek. TC Krimpen prolongeerde voor de derde keer op rij de nationale titel door een 6-0-winst in Krimpen aan de IJssel op het Bredase Markant.

TC Animo-Delftse Tennisbond 2-4: Ruud Martens pakte als enige Zeeuws-Vlaming zijn single ten koste van Senne Braun: 6-4 6-3. Jeroen Alliët hield tot 4-4 gelijke tred met Tim van Leeuwen, maar speelde te wisselvallig om het de Zuid-Hollander echt lastig te maken: 4-6 0-6.

De gebroeders Kevin en Kenny de Rooij moesten de winst laten aan Tribb de Jong (drie sets) en Jelte Braun. In het eerste dubbel wisten Martens en Bjarne Van der Herten een setpoint bij 7-6 in de tiebreak niet te verzilveren. Uiteindelijk won het stoïcijns tennissende duo Senne Braun/Van Leeuwen met 7-6 6-2.

In het tweede dubbel versloegen Alliët en Kevin de Rooij met 6-4 6-1 De Jong/Jelte Braun. ,,Het is mooi dat we bovenin meedraaien, maar bij mijzelf ontbreekt nog het juiste gevoel. In het dubbel speelde vooral Kevin goed. Ik heb er afgelopen winter te weinig aan gedaan. Dat gebrek aan training merk ik tijdens de competitie”, aldus Animo-captain Alliët.

TC Sjef-Hilten 4-2: Dominique Coene en Guus Oerlemans waren aan het inspelen toen laatstgenoemde opgaf. De speler van het team uit Hilvarenbeek had last van een onwillige spier. Dat verhinderde Oerlemans in het dubbel met Boris Ooms niet om de Sjef-combi Remy Scherbeijn/Thomas Heyse met 6-1 6-2 te bedwingen.

Mathieu Loosvelt, die beschikt over een sterke backhand, had eerder wel gewonnen van Ooms: 7-5 6-3. Ook Heyse was in zijn single succesvol via een royale winst op Hilten-aanvoerder Remco de Ruiter: 6-0 6-2. Gert-Jan De Muynck, die last had van zijn heup, verloor echter met 6-2 7-5 van Koen Dekkers. Verder won Sjef nog wel het tweede dubbel dankzij Beau Vanhoutte en Yannis Baltogiannis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement