Volledig scherm
Swift kan niet langer kampioen worden. © Lex De Meester

Swift kan titel vergeten na slechte eerste helft

OEGSTGEEST - De aspiraties van Swift om tegen koploper Fiks de titelkansen nieuw leven in te blazen konden na dertig minuten de prullenbak in. Halverwege keek korfbalploeg uit Middelburg al tegen tien punten achterstand aan, die het niet meer te boven kwam. Uiteindelijk werd het 29-24. Door het verlies moet Swift de titelstrijd in de overgangsklasse D laten aan Fiks en Oranje Wit.

Van de snode plannen van Swift kwam weinig terecht in Oegstgeest. Tot 4-4 lukte het nog met gesprokkelde doelpunten aan te haken, maar vanaf de tiende minuut scoorde een oppermachtig Fiks uit alle hoeken en gaten. 

Na rust (17-7) herstelde Swift opmerkelijk goed, het kwam zelfs terug tot op vier punten, maar Fiks hield stand en won verdiend. Door het verlies is Swift uitgeschakeld in de titelrace. Terwijl Fiks en Oranje Wit gaan uitmaken wie er kampioen wordt, resteren voor Swift nog twee zaalwedstrijden voor de eer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.