Volledig scherm
Swift kan niet langer kampioen worden. © Lex De Meester

Swift kan titel vergeten na slechte eerste helft

OEGSTGEEST - De aspiraties van Swift om tegen koploper Fiks de titelkansen nieuw leven in te blazen konden na dertig minuten de prullenbak in. Halverwege keek korfbalploeg uit Middelburg al tegen tien punten achterstand aan, die het niet meer te boven kwam. Uiteindelijk werd het 29-24. Door het verlies moet Swift de titelstrijd in de overgangsklasse D laten aan Fiks en Oranje Wit.

Van de snode plannen van Swift kwam weinig terecht in Oegstgeest. Tot 4-4 lukte het nog met gesprokkelde doelpunten aan te haken, maar vanaf de tiende minuut scoorde een oppermachtig Fiks uit alle hoeken en gaten. 

Na rust (17-7) herstelde Swift opmerkelijk goed, het kwam zelfs terug tot op vier punten, maar Fiks hield stand en won verdiend. Door het verlies is Swift uitgeschakeld in de titelrace. Terwijl Fiks en Oranje Wit gaan uitmaken wie er kampioen wordt, resteren voor Swift nog twee zaalwedstrijden voor de eer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
    PREMIUM

    Sluis is het startpunt van een memorabele rit

    SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.