Stevo (rode shirts) deed goede zaken in Sliedrecht.
Volledig scherm
Stevo (rode shirts) deed goede zaken in Sliedrecht. © Camile Schelstraete

Stevo krijgt het niet cadeau, maar doet goede zaken

SLIEDRECHT - De volleyballers van Stevo deden in de promotieklasse B prima zaken. De Zeeuws-Vlaamse subtopper won met 1-3 van Sliedrecht Sport 4 en nestelde zich daardoor bij de bovenste drie.

Stevo kreeg de punten in Sliedrecht niet cadeau. Twee verdedigend sterke ploegen gaven alles en haalden veel ballen van de grond. Stevo begon zwak en keek snel tegen een 12-5 achterstand aan. Daarna herpakten de Zeeuws-Vlamingen zich. Stevo verkleinde de achterstand, maar had de eindsprint net te laat ingezet: 26-24. 

Daarna kon het duel alle kanten op. Beide teams gaven elkaar nauwelijks iets toe en vochten een boeiend duel uit. In de slotfases van de resterende sets trok Stevo steeds nipt aan het langste eind: 22-25, 23-25, 24-26.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.