Volledig scherm
Stephanie Hoosemans (links) en Isolde Boucherie van BOK in actie tegen Hands Up/VVC Vught. © Johan Van Der Heijden

Staartploegen Forza en VVS'92 roeren zich

OVERZICHTVLISSINGEN - De volleyballers van Forza verkochten in de derde divisie de huid duur en sleepten tegen Zuvo ondanks de nederlaag verrassend twee punten uit het vuur: 2-3. De mannen van Stevo boekten een klasse lager de zevende zege op rij. Het laag geklasseerde Sic Pugno werd met 4-0 verslagen. Mytilus deed in de eerste klasse prima zaken, omdat zelf met 4-0 werd gewonnen en in de strijd om de tweede plaats belager Voltena tegen een 4-0-nederlaag opliep.

Voor de mannen van AVC’87 (promotieklasse) en de vrouwen van Bok (derde divisie) is degradatie na verlies dichtbij. De vrouwen van Stevo (4-0) en VVS’92 (3-1) boekten een belangrijke zege.

Mannen. Forza-Cegelec Zuvo 2-3 (25-22, 31-29, 18-25, 20-25, 4-15): Bonuspunten voor Forza, dat in de eerste twee sets de ploeg met de op één na minste verliespunten verraste. Maurits van de Velde en de veel aan de zijkanten scorende Willem van Gilst en Giulio van Lint namen Forza in de beginfase van het duel op sleeptouw. In de derde set betaalde de Schouwse équipe in het begin tol voor de geleverde inspanningen. De vroeg opgelopen schade kon niet meer worden hersteld. Hard werkend was Forza in de vierde set niet veel minder. Zuvo profiteerde van minder Zeeuwse aanvalsdruk en kwam door winst op gelijke hoogte. Een moegestreden Forza was daarna een makkelijke prooi.

Sic Pugno-Stevo 0-4 (14-25, 28-30, 18-25, 15-25): Door de vijfde maximale zege van het seizoen nestelde Stevo zich steviger op de derde stek in de promotieklasse. Met niet direct het lastigste programma voor de boeg en een achterstand van twee punten op Spirit en vijf punten op koploper Volley Tilburg 3 zijn de Zeeuws-Vlamingen outsider in de strijd om promotie. Stevo speelde in een erg rommelig duel niet best en maakte het zichzelf in het tweede bedrijf onnodig lastig. Toch werd de terugreis zonder averij aanvaard.

Vollido-AVC’87 4-0 (30-28, 25-16, 25-17, 25-15): Een leuke wedstrijd, waarin AVC’87 erg goed begon en in de eerste set heel lang de bovenliggende partij was. De Zeeuwen namen het initiatief, speelden dank zij een goede pass met veel variatie in de aanval en hadden aan het net met een hecht blok de aanval van de thuisploeg lange tijd in bedwang. In de slotfase ging het echter net mis. In het restant van het duel haalde AVC’87 het niveau van de eerste set niet meer. Vollido kon als gevolg daarvan nog eens drie keer op rij winnen.

Vollido 3-Mytilus 0-4 (17-25, 31-33, 19-25, 18-25): De zege kwam minder gemakkelijk tot stand dan de uitslag doet vermoeden. Mytilus begon degelijk, sloot de eerste set met winst af, maar raakte te gemakzuchtig spelend in de tweede set in de problemen. Nadat met pijn en moeite weer met winst was afgesloten, kwam de motor in het derde bedrijf pas op toeren bij een 13-7 achterstand. Nadat toch ruim was gewonnen, was de laatste set slechts een formaliteit.

Vrouwen. Bok-Hands Up/VVC Vught 2-3 (17-25, 19-25, 28-26, 25-20, 13-15): Een nipte nederlaag voor Bok, dat na verlies in de eerste twee sets veerkracht toonde en langszij kwam. In de laatste set kwam de eindsprint van Bok na 5-8 bij de wissel van speelhelft net te laat. Op 7-12 gaf niemand nog een cent voor de kansen van de thuisploeg, die in een sterke fase terug kwam tot 13-14. Het laatste woord was echter aan de gasten, waardoor Bok voor de vierde keer dit seizoen in een vijfsetter het loodje legde.

PrismaWorx Weert-Stevo 0-4 (24-26, 21-25, 25-27, 16-25): Staartploeg Weert had in de laatste zeven duels 22 punten vergaard. Stevo dertien. Stevo kreeg niks cadeau, maar haalde met een voorbeeldige inzet als sterkste wapen voor de derde keer dit seizoen (en als enig team voor de tweede keer tegen Weert) een maximaal resultaat. Stevo zette in de eerste set een achterstand om in winst en hield in de derde set op 24-20 het hoofd koel. Dat leidde tot winst. In de vierde set was het Limburgse verzet gebroken.

VVS’92-Volley Tilburg 6 3-1 (25-22, 22-25, 25-17, 26-24): Een belangrijke zege voor VVS’92, dat in de laatste vier duels een pittig programma kent. Lijfsbehoud staat daarin op het spel. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. VVS’92 trok puur op inzet de winst over de streep. De thuisploeg stelde zich goed in op de prikballen, waarmee de Tilburgers meer dan eens succes zochten. Hard werkend lukte het VVS’92 om in de slotfase van de vierde set ook nog eens het hoofd koel te houden. Dat leidde tot winst.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement