Marc Bijsterbosch op archiefbeeld.
Volledig scherm
Marc Bijsterbosch op archiefbeeld. © Stefan Osnabrug

Sportpub Goes geeft zich in eredivisie-topper pas in de laatste partij gewonnen

GOES - De poolbiljarters van Sportpub Goes hebben in eigen huis de topper tegen Hague 5 verloren. De Zeeuwse nummer twee van de eredivisie moest in de beslissende zevende partij buigen voor de koploper uit Den Haag en verloor daardoor met 3-4.

Er stonden wat poolkanonnen aan de tafels in Goes. Zowel de Zeeuwen als de Hagenaars hebben enkele voormalig wereldkampioenen in de gelederen. Huidji See bijvoorbeeld, die Sportpub Goes in de tweede partij van de middag op gelijke hoogte bracht (1-1). In de eerste wedstrijd verloor voormalig Europees kampioen Marc Bijsterbosch namelijk van de jonge Jan van Lierop, waardoor Hague 5 de leiding had genomen.

De Belg Cliff Castelein bezorgde Goes daarna de eerste voorsprong in de pool-topper. In de ‘Race naar de 100' was hij de nummer zeven van de wereld, Niels Feijen, de baas. Het werd 100-34 voor de speler van de Zeeuwen. Huidji See maakte er zelfs 3-1 van, maar het bleek niet genoeg voor de overwinning. Bijsterbosch en Castelein verloren en ook de dubbel van Huidji See en Bijsterbosch leverde geen punt op.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.