Volledig scherm
Koploper Ondo heeft na de eigen zege van zaterdag en het verspeelde punt van concurrent KCR een voorsprong van zes punten in de eerste klasse. © Lex De Meester

Slordig en wispelturig Ondo komt met late zege in een zetel

OVERZICHTMIDDELBURG - Extra drinkpauzes waren het beeld op veel korfbalvelden tijdens de 'tropische' hervatting van de veldcompetitie. Onder die omstandigheden spinde Ondo garen. De koploper in de eerste klasse won van Juliana en versterkte de koppositie doordat naaste concurrent KCR een punt morste.

Overgangsklasse

Swift-HKC 16-13: Voor Swift wordt het aftellen geblazen. De winst op nummer drie HKC betekende dat deze tegenstander op een schier onoverbrugbare achterstand is gezet (zes punten). De enig overgebleven concurrent Nieuwerkerk won met 20-17 van hekkensluiter GKV, waardoor de marge tussen Swift en Nieuwerkerk vier punten blijft. Met nog vier duels voor de boeg (11 mei is de volgende) kan het op de laatste speeldag, als Swift thuis Nieuwerkerk treft, al beslist zijn.

Eerste klasse F

Ondo-Juliana 17-13: Een wispelturig Ondo boekte een benauwde zege op hekkensluiter Juliana. De Middelburgse titel-aspirant wisselde goede aanvallen af met slechte, ten teken dat de ultieme scherpte nog moet komen. Het gaatje bij rust (9-7) leek geruststellend, maar door verdedigende slordigheden kwam Juliana langszij. Ondo herstelde het verschil vlot, maar had de slotminuten nodig om Juliana definitief af te schudden. Doordat naaste concurrent KCR een punt morste tegen Albatros, vergroot koploper Ondo de voorsprong naar zes punten.

RWA-Fortis 15-13: Verdedigend had Fortis het wel op orde in Poortugaal, maar aanvallend kwam het maar niet los. De Souburgers lieten zich door het lengte-overwicht van RWA verleiden tot verkeerde keuzes en hadden daarnaast te kampen met de pechfactor. Na rust (9-6) sloot Fortis op 11-10 aan en achtte zich in die fase kansrijk. RWA gooide de deur echter dicht. In een wedstrijd waarin de doelpunten op de bon waren scoorde de thuisploeg op cruciale momenten, waar Fortis dat naliet.

Kinderdijk-Tjoba 20-16: Tjoba liep zich het kaas van het brood eten in Albasserdam. Kinderdijk troefde de Bevelandse equipe af op duelkracht, met een 6-0-achterstand als gevolg. Dus moest Remko Dardenne nog een keer vol aan de bak in zijn laatste optreden als coach. ,,Dit was de minste helft van Tjoba in dit hele seizoen‘’, stelde de Vlaming met gevoel voor dramatiek. De drinkpauzes fungeerden als welkome extra time-outs om bij te sturen. Het herstel na rust (15-7) kwam er, maar Kinderdijk was kien genoeg om de ruime marge met lange aanvalsopzetten met succes te verdedigen.

Tweede klasse I

Stormvogels-Atlas 8-16: Een gehavend Stormvogels hield Atlas een helft op schootsafstand (6-9) voordat het los moest laten. Pas nadat de bezoekers uit Ritthem, die Ben van Hese negen maanden moeten missen vanwege een afgescheurde kruisband, de verdedigende druk verhoogden trok het de wedstrijd naar zich toe. Stormvogels forceerde met halve kansen, terwijl Atlas geleidelijk aan weg liep. Stormvogels weet dat het zal degraderen uit de tweede klasse. Als Atlas ook ADO onder zich houdt ontspringt het die dans. 

Derde klasse J

Seolto-Togo 17-18: Na de eerste dertig minuten leek Seolto hard op weg om zich te revancheren voor de oorwassing die Togo hen recentelijk toediende in de zaal. De 11-6-voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon doordat de Vlissingers na rust de draad kwijt waren. Voor rust nog ver van de korf gedrukt voor Seolto nam Togo na wat tactische omzettingen de regie volledig over. Met nog tien minuten te gaan waren de kansen gekeerd (14-17). De opleving van Seolto in de slotminuten kwam te laat.

KVK-Scheldevogels 14-7: Tegen een weinig overtuigend Scheldevogels deed KVK wat verwacht mocht worden: het creëerde een verschil bij rust dat de krachtsverhouding weerspiegelde (10-2). Of het kwam door een opstekend windje of door concentratieverlies, de tweede helft was van een beduidend minder kaliber. De Kapellenaren hielpen eenzelfde hoeveelheid kansen om zeep. Tegen Scheldevogels kon de ploeg van Cor Hoogesteeger zich een matige helft permitteren ‘maar tegen Togo zal het scherper moeten’ keek de scheidend coach vooruit naar de volgende speelronde op 11 mei. 

Keep Fit-Blauw Wit 17-6: Dat Blauw Wit niets had in te brengen tegen koploper Keep Fit kwam vooral doordat de beleving ontbrak bij de Kloetingers. Onrustig aan de bal miste het veel kansen. Slecht een keer trof Blauw Wit doel voor rust (9-1). Na de thee scoorde het weliswaar vijf keer, maar het bleef onveranderd mager wat de ploeg van coach Tom van de Boom liet zien in Roosendaal. ,,We grossierden in dommigheden, waardoor het een wedstrijd werd om heel snel te vergeten.‘’

Zaamslag-DSO 14-21: De lome warmte hield beide ploegen van overdadige scores in de eerste dertig minuten (4-7). Bij beide kampen was er meer scherpte in gepraat tijdens de rust. Ondanks dat Zaamslag blij was met hun scorende dames, waren het vooral de heren van DSO die het verschil afdwongen. Zaamslag moest onder druk keuzes maken en die vielen, ook omdat de warmte van invloed was op het loopvermogen, ongelukkig uit voor de Zeeuws-Vlaamse derdeklasser. 

Vierde klasse J

Luctor-Good Luck 10-9: Luctor besliste de topper in de vierde klasse met minimaal verschil. De Terneuzenaren hadden het enorm lastig met de vertragende tactiek van Good Luck. Het moest alle zeilen bij zetten om met 4-4 de rust te halen. In het derde kwart leek een efficienter Luctor de slag te slaan, maar liet daarna weer veel kleine kansen liggen waardoor Good Luck het verschil terug bracht tot één punt. Koploper Luctor is blij met de winst, maar heeft slechts een benauwde marge in de slotronde op 1 juni. Mocht Good Luck dan winnen met meer dan één punt verschil gaat de titel naar die ploeg. 

Terda-Volharding 11-11: Gespind op twee punten tegen de hekkensluiter moest Volharding op het Bredase natuurgras achter Terda aan. Net na rust (9-6) kwam de thuisploeg op de maximale voorsprong van vier punten, voordat Volharding aan een stroperige inhaalrace begon. Op vechtlust slopen de Yersekenaren dichterbij om in de laatste anderhalve minuut de 11-11 aan te tekenen. ,,Op basis van inzet een puntje gewonnen‘’, ervoer aanvoerder Niels Christiaanse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.