Volledig scherm
De volleybalsters van Ardito verloren thuis met 3-1 van koploper De Burgst 2. © Frans Boogaard

Sarah de Bakker neemt volleybalsters VVS'92 bij de hand

OVERZICHTVLISSINGEN - In de strijd om lijfsbehoud deden de volleybalsters van VVS’92 in de eerste klasse goede zaken. De Zeeuwse nummer voorlaatst verraste met een 3-1-zege bij nummer drie Atak’55 en profiteerde van puntverlies van concurrenten in de onderste regionen. De mannen van het gedegradeerde AVC’87 boekten tegen Sic Pugno de eerste zege: 3-1.

De mannen van Forza liepen tegen een zware nederlaag aan (4-0). Stevo verloor met 2-3 en daarmee de ongeslagen status in 2019. Bok was de enige mannenploeg die tot winst kwam (3-1). De vrouwen van Bok, Forza, Stevo en Ardito verloren met 3-1. Voor Bok betekende dat officieel de al zo lang verwachte degradatie naar de promotieklasse.

Vrouwen

RVC/Libanon-Bok 3-1 (25-12, 21-25, 25-10, 25-14): Afgereisd zonder wissels en met Martine Westveer voor de gelegenheid als spelverdeelster stond Bok vooraf al voor een zware klus. Improviseren stond maar weer eens met hoofdletters geschreven. Het leidde alleen in de tweede set tot succes, omdat in die fase van het duel Bok vooral wel vat had op de service van RVC/Libanon en in aanvallend opzicht het blok van de thuisploeg wist uit te spelen. In de andere sets had Bok geen antwoord op het servicegeweld van de Zuid-Hollanders.

VCN 4-Forza 3-1 (25-19, 25-16, 25-18, 16-25): Met nog drie duels voor de boeg verzekerde VCN 4 zich van de titel in de promotieklasse A. Dat ging niet zonder slag of stoot. Forza maakte het VCN in de eerste set knap lastig en had tot het achttiende punt het voortouw. In de slotfase wikkelde de thuisploeg door een sterke serie opslagen af naar winst. Dat gaf VCN vleugels. In de tweede en derde set stond er geen maat op het spel van de ploeg uit Capelle aan den IJssel, die in de laatste set de teugels liet vieren. Forza kon mede daardoor de eer redden.

Stevo-Sic Pugno 1-3 (17-25, 20-25, 25-23, 21-25): Een nederlaag met gemengde gevoelens voor Stevo, dat vooral van zichzelf verloor. De thuisploeg maakte te veel fouten en hielp Sic Pugno daardoor in het zadel. Vooral in het begin van de wedstrijd had Stevo naast een gebrek aan scorend vermogen geen vat op de tactische ballen, waarvan Sic Pugno zich bediende. Hard werkend scoorde Stevo in het derde bedrijf tegen. Meer zat er echter niet in, omdat het een matig passende thuisploeg niet lukte om aanvallend gevaar te stichten.

Ardito-De Burgst Breda 2 1-3 (14-25, 25-22, 8-25, 20-25): Ardito, dat de bond heeft laten weten af te zien van het spelen van duels om promotie, wist op voorhand dat het tegen titelkandidaat nummer één voor een zware klus stond. Het over veel meer lengte beschikkend De Burgst was aanvallend sterk en verdedigde stug. Alleen in de tweede set, toen De Burgst op het oog wat gas terug nam, lukte het Ardito om goed spelend naar winst af te wikkelen. Daarna pakten de gasten de goede draad weer op en werden fouten aan Souburgse kant keer op keer goed afgestraft.

Atak’55-VVS’92 1-3 (24-26, 25-16, 25-27, 27-29): Met nog vijf duels in het verschiet pakte een heel hard werkend VVS’92 uit met een onverwachte zege tegen de nummer drie. De thuisploeg scoorde in vier sets meer punten (101-98), maar moest toestaan dat VVS’92 met de winst terug naar Vlissingen reed. Koele kikker Sarah de Bakker wees VVS’92 in de derde en vierde set de weg naar de winst. De geboren Terneuzense was aan het net keer op keer trefzeker en maakte het voorbereidende werk keurig af. VVS’92 neemt de tiende plaats in en telt één verliespunt meer dan de nummers negen en acht.

Mannen

Atak’55 2-Forza 4-0 (25-16, 25-20, 25-13, 25-20): Tegen koploper en belangrijkste titelkandidaat Atak’55 2 bood Forza meer dan verdienstelijk partij. Toch liet de nummer één er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Atak’55 2 speelde sterk, had vooral aanvallend meer in de mars en drukte op beslissende momenten door. Het door blessures geplaagde Forza zag in de vierde set lijdzaam toe hoe ook Willem van Gilst in de ziekenboeg plaats nam. Hij ging in een duel aan het net door zijn enkel.

AVC’87-Sic Pugno 3-1 (25-22, 25-11, 22-25, 25-11): Een prestigeduel tussen de twee degradanten, dat meer dan verdiend in het voordeel van AVC’87 uitviel. De thuisploeg was vanaf de eerste slagwisselingen bij de les. Een goede service, een prima pass en veel variatie in de aanval leidden in de eerste twee sets tot éénrichtingsverkeer. Sic Pugno profiteerde in de derde set van verminderde aandacht in de Thoolse gelederen. In de vierde set stelde een weer goed spelend AVC’87 orde op zaken, waardoor de eerste zege van het seizoen werd veilig gesteld.

Stevo-Kraftwell Symmachia Roosendaal 2 2-3 (25-19, 18-25, 16-25, 25-17, 12-15): Net als eerder dit seizoen vochten beide teams een vijfsetter uit. Waar in Roosendaal de winst naar Stevo ging, trokken de Brabanders in Zuiddorpe aan het langste eind. Stevo begon sterk, sloot de eerste set winnend af, maar was daarna twee sets lang tegen de goed spelende gasten de weg kwijt. In de vierde set kwam Stevo hard werkend langszij. Met winst in het verschiet, verloor Stevo in de laatste set op beslissende momenten het contact.

Mytilus-Kraftwell Symmachia Roosendaal 3 2-3 (20-25, 22-25, 25-7, 25-19, 13-15): Een wedstrijd met twee gezichten, waarin Mytilus zich in de eerste twee sets liet verrassen. De Goese ploeg speelde zonder bezieling, serveerde matig en had het passend lastig. Daardoor was de Zeeuwse aanval voorspelbaar. Na verlies in de eerste twee sets kantelde het duel in het voordeel van Mytilus. Met een goede opslag als sterk wapen werd de basis gelegd voor twee setzeges op rij. In de laatste set profiteerden de bezoekers halverwege van een paar fouten, waardoor een gaatje werd geslagen. Die marge bleek beslissend.

DVO 2-Bok 1-3 (21-25, 25-22, 18-25, 18-25): Staartploeg DVO 2 had weinig in te brengen. Toch speelde Bok matig. Het niveau van de thuisploeg inspireerde niet en leidde tot verlies van aandacht in de Zeeuwse gelederen. Dat kwam Bok in de tweede set op een nederlaag te staan. Frank en vrij spelend zette Bok in de resterende sets vooral door de fouten te beperken de puntjes op de i. Zonder tot grote hoogte te groeien, was dat voldoende om met speels gemak naar winst af te wikkelen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement