Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

's Lands Welvaren stunt met punt tegen ploeg van Dick Jaspers

OVERZICHTVLISSINGEN - In de eredivisie driebanden presteerde ‘s Lands Welvaren boven verwachting tegen HCR Prinsen. Het duel eindigde in een 4-4-remise. Dallinga.com won in Zundert van STZ met liefst 0-8 en is weer tweede in de stand.

STZ Zundert-Dallinga.com 0-8: Dallinga deed goede zaken in Zundert. Voor de pauze stond het min of meer verrassend 0-4 na een royale overwinning van Steven van Acker op Rik van Beers, die de laatste weken goed speelt, maar geen kans kreeg zich te ontplooien. Berry Dallinga won verrassend van Neerlands biljarthoop, Sam van Etten. Tot 26-26 ging het gelijk op, maar toen pakte Dallinga uit met een serie van 10 en creëerde daarmee een mooie voorsprong in de beslissende fase. Hij gaf die niet meer weg: 35-40 in 44 beurten. Na de pauze ontsponnen zich twee spannende partijen, met telkens wisselende kansen. Frédéric Caudron en Roland Forthomme streden een strijd uit op het scherpst van de snede. Aanvankelijk leek Caudron de partij in een vroeg stadium te beslissen na 21 punten in slechts 4 beurten (19-35), maar zijn landgenoot liet zich niet onbetuigd en kwam met 14 in 3 beurten sterk terug. Dat vond Caudron wel genoeg en hij maakte het bij 40-36 uit in 20 beurten. Jean Paul de Bruijn had op de andere tafel zijn handen vol aan Barry van Beers, die gestaag scorend uitliep naar 17-27. Toen schrok De Bruijn wakker en maakte het met 8, twee keer 7 en 1 uit. Van Beers bleef steken op 31 na 22 .

‘s Lands Welvaren AVH/VSS-HCR Prinsen 4-4: In een bloedstollend duel haalde de thuisploeg een punt tegen het favoriete HCR Prinsen, met grootheden als Dick Jaspers en Eddy Leppens in de gelederen. Zonder ontzag gingen de thuisspelers de strijd aan en maakten zij het de bezoekers erg lastig, zodanig dat een overwinning op zijn plaats was geweest. Die kwam er niet, omdat Dirk Weeremans in een zeer matig duel op een carambole verloor van een al even matig spelende Jaspers. De viervoudig wereldkampioen leek een jetlag te hebben na een week met volle zalen in Veghel tijdens de wereldbeker driebanden. Nu was de opkomst bescheiden, al was de sfeer en het meeleven van de aanwezigen optimaal. Voor de pauze verloor Marcel Hopmans na een uitstekende wedstrijd van Raymund Swertz met 34-40 in 27 beurten, 1.481 tegen 1.259. Op de andere tafel verraste Ronny Brants de hoger ingeschatte Eddy Leppens met 40-38 in 28. Leppens kwam sterk door in de openingsfase met een serie van 12, maar begon na een paar missers te mopperen op het materiaal en zichzelf en haalde de angel uit zijn spel. Brants bleef rustig, speelde goed en profiteerde optimaal. Na de pauze was de spanning te snijden. Jaspers had weliswaar een serie van 10, maar kon verder niet imponeren en bood Weeremans tal van kansen om de partij naar zich toe te halen. Dat gebeurde echter niet en in de na-beurt strandde hij op een punt. Op de andere tafel won Francis Forton ook al met gering verschil van Anno de Kleine met 40-38 in 32 beurten. 

Nationale beker tweede ronde. Zandee Kloetinge-Teleng Schilderwerkern 0-8, 1-11 in sets: Dat er voor de thuisploeg weinig eer viel te behalen, was op voorhand duidelijk tegen de bezoekers uit Steijn, die in de tweede divisie uitkomen. Het werd dan ook een grote nederlaag, al was het verzet van met name Leo Koopman en Koen Pöpsel voorbeeldig, maar niet genoeg voor kansen. Die kreeg Martin Capelle wel en pakte een set tegen Karina Jetten. Daar bleef het bij voor Zandee.

Jacobs Mannenmode 1-De Bierhandel 0-8, 1-11 in sets: Ook team Jacobs stuitte op een tweede divisie-ploeg en ging even hard onderuit als Zandee. Zelfde cijfers, zelfde recept. Alleen Martin Sturm won een setje van Erik Vijverberg, maar toen die eenmaal de tafel had ‘gelezen’, was er geen houden meer aan. Piet Kock, Joop de Fouw en Rob Jacobs verloren allen kansloos.