Volledig scherm
© Johan Van Der Heijden

Rugbyers van Tovaal slaan bres in de tweede helft

HOEK VAN HOLLAND - De rugbyers van Tovaal waren zondag in de tweede klasse op dreef tegen Hookers 2. Na rust bouwden de Goesenaren een 14-20-voorsprong uit tot een verdiende 19-39-overwinning.

Aanvoerder Maghiel Hanse zette Tovaal in de tiende minuut op voorsprong, maar Hookers 2 had direct een antwoord klaar: 7-5. Opnieuw Hanse drukte vervolgens een try en na een try van Jan Otte leidde Tovaal royaal.

De thuisclub kwam weer terug: 14-15. Vlak voor en direct na rust scoorde Alex Vlieland op bijna identieke wijze een try. Tovaal won een line-out op vijf meter van de trylijn, waarna de voorwaartsen moeiteloos over de trylijn stoomden, waar Vlieland het secuur afmaakte.

Daarmee was een definitieve kloof geslagen, die werd vergroot door twee try's van Thijke Mulder. Eén conversion benutte hij zelf en de andere was een prooi voor Jordan Paterson. Hookers 2 bepaalde de eindstand in de slotminuut op 19-39.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Huwelijk
    PREMIUM
    column barry van der hooft

    Huwelijk

    Dat Ruud Pennings deze zomer bij Goes aan de slag ging als trainer, was vanuit zijn oogpunt logisch. De Vlissinger heeft nooit onder stoelen of banken gestoken in de derde of zelfs tweede divisie actief te willen zijn en na twee seizoenen bij Halsteren was dit een uitgelezen mogelijkheid. Binnen de Zeeuwse voetbalwereld waren er wel veel twijfels. Want na de jonge, vernieuwende en ontzettend ambitieuze Rogier Veenstra (32), was de overgang naar de gelouterde Pennings (nu 58) best groot. Dan hebben we het toch over een andere generatie, ook op trainersgebied.