Volledig scherm
© Danny Bobeldijk

Rugbyers van Tovaal komen te laat op gang tegen Octopus

UDEN - De rugbyers van Tovaal reisden zonder veel vertrouwen naar Uden voor de eerste in een reeks van drie lastige uitduels tegen hoger geplaatste teams.

Voor trainer Brian Hendry was het opnieuw puzzelen om een representatief team binnen de lijnen te brengen en kansen op een zege waren er daardoor nooit. Octopus liep voor rust uit naar een voorsprong van 12-0 en won uiteindelijk met 36-12.

In de beginfase van het duel hield Tovaal de thuisclub nog aardig in bewang. Zeker toen een van de Brabantse spelers na een hoge tackle op Erik de Jonge voor tien minuten naar de sinbin mocht. Door het ontbreken van een aantal spelers miste het team van Brian Hendry echter de vaste patronen.

Rik Markusse en Maghiel Hanse behaalden nog wel veel balwinst in de lineouts en door sterke tackels van vooral Jeroen van Stee en Jordan Paterson hield Tovaal het achterin goed dicht, maar uiteindelijk wist Octopus voor rust toch twee keer te scoren: 12-0.

Na rust kon Tovaal het moeilijker belopen en vielden er meer gaten in de Goese defensie. Octopus liep uit naar 36-0, maar in de slotfase kreeg Tovaal loon naar werken. Eerst bracht aanvoerder Jorian Broekmeijer de achterstand terug tot 36-5 en in de slotminuut bepaalden de Schotten Jordan Paterson en Brian Hendry de eindstand op 36-12.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.