Volledig scherm
© Johan Van Der Heijden

Rugbyers Tovaal komen te laat met inhaalrace

GOES - De rugbyers van Tovaal lieten zich zondag een groot deel van de wedstrijd in de luren leggen door RC Eindhoven, dat in de loop van het duel een verdiende 12-27-voorsprong opbouwde. De Goesenaren eindigden sterk, maar kwamen nét te kort voor de zege: 24-27.

De thuisclub kwam door een try van Mike Traas en een benutte conversion van Thijke Mulder al in de 6e minuut op voorsprong: 7-0. Na een kwartier grepen de Brabanders het initiatief en liepen ze probleemloos uit naar een 7-19-voorsprong. Bij Tovaal lukte er in die fase bijna niets, maar na een rush van Raf Raas verkleinde Alex Vlieland de achterstand vlak voor rust tot 12-19.

Direct na rust mislukten nog steeds veel van de Goese aanvalsopzetten en zelfs in de eigen line-outs behaalde Tovaal geen balwinst. Tot overmaat van ramp vielen Harm Moes en Thomas Griep uit met blessures. Eindhoven liep uit naar 12-27.

In de laatste vijf minuten kreeg Tovaal toch nog de geest. Rik Markusse verkleinde de achterstand tot 17-27, waarna Tovaal de gasten in de slotminuut zo onder druk zette, dat scheidsrechter Eelco den Heijer de Goesenaren een penalty-try toekende. Dat leverde geen zege op, maar nog wel twee kostbare bonuspunten: 24-27.