Volledig scherm
Routinier Sjoerd Leijnse (witte cap) was met vijf doelpunten belangrijk voor DZK. © Yvonne Stap

Routinier Sjoerd Leijnse is het scoren nog niet verleerd bij waterpoloërs DZK

WATERPOLOVLISSINGEN - De waterpoloërs van DZK wonnen zaterdag in de tweede klasse overtuigend van d’Elft: 7-15. Het mannenteam van De Schelde startte het seizoen met een 11-8-verliespartij. Ook de vrouwen van DZK gingen puntloos huiswaarts. Hellas-Glana was met 15-14 te sterk.

Mannen

d’Elft - DZK 7-15: Drie schoten, drie doelpunten. DZK begon voortvarend en leidde na anderhalve minuut al met 0-3. Sjoerd Leijnse scoorde met een droge knal, Sjakko Bekkers via de keeper en Bas van Houwelingen met een achterwaarts schot. In de eerste helft liep de ploeg uit naar een nog ruimere voorsprong: 3-8.

DZK hield de gehele wedstrijd de controle en creëerde veel kansen. Sjoerd Leijnse en Bas van Houwelingen waren de gehele wedstrijd al op schot en zorgden voor de respectievelijke 3-9 en 3-10. De Vlissingse ploeg liep uit naar een 4-12-voorsprong in de derde periode. In de slotfase van de wedstrijd kroop de slordigheid in de ploeg. Beide ploegen vonden nog drie keer het net waardoor de eindstand werd bepaald op 7-15.

Sjoerd Leijnse was met vijf doelpunten ontzettend belangrijk voor de ploeg en keek tevreden terug: ,,Onze beste start tot nu toe. We waren zeer fel in de beginfase en onderschepten veel ballen. Zij hadden nog geen schot gelost en wij benutten onze eerste kansen in een mum van tijd.‘’

Scores DZK: Bas van Houwelingen en Sjoerd Leijnse 5, Alex Breel 2, Sjakko Bekkers, Wouter Stap en Jarno de Jonge allen 1.

Zeester-Meerval - De Schelde 18-11: De Schelde trapte het seizoen in de derde klasse district af tegen degradant Zeester-Meerval, maar wel nog zonder de nieuwe coach José de Pooter. Toch begon de ploeg uit Terneuzen goed en kwam op een 0-2-voorsprong. Het antwoord van Zeester liet niet lang op zich wachten. De Schelde kreeg vier doelpunten om de oren: 4-2.

In de tweede periode counterde Zeester zelfs naar een 10-4-voorsprong. Een flinke klap voor de jonge ploeg van De Schelde, maar toch herpakte het zich in de derde periode. Het kwam zelfs terug tot 12-9. Door de ijzersterke derde periode was de tank behoorlijk leeg geraakt, waardoor Zeester kon uitlopen tot 18-11. Aanvoerder Mertijn Loof had een duidelijke verklaring: ,,Zij maakten handig gebruik van de nieuwe regels, waardoor wij veel uitsluitingen en twee strafworpen tegen kregen.‘’ Volgende week krijgt De Schelde de kans om zich te revancheren. In eigen bad is ZVDO'74 dan de tegenstander.

Scores De Schelde: Jomme Bruijnzeel, Chiel de Pooter, Mertijn Loof en Gijs Manhave allen 2. Angelo de Meijer, Ivar Jansen van Rosendaal en Jochem de Bat allen 1. 

Vrouwen

Hellas-Glana - DZK 15-14: Vol vertrouwen na de ruime overwinning van vorige week begon ook DZK goed aan de wedstrijd in Sittard. Eline Bekkers was met twee doelpunten in dertig seconden verantwoordelijk voor de 2-0-voorsprong, maar lang kon de ploeg daar niet van genieten. Hellas-Glana draaide de stand volledig om in de eerste periode: 3-2.

Hellas-Glana liep vervolgens verder uit in de tweede periode die bol stond van de uitsluitingen en strafworpen: 9-7. In een vermakelijk duel vechten beide teams voor de overwinning en trekt een feller DZK de stand volledig gelijk na drie periodes: 10-10.

In de allesbeslissende vierde periode maakten beide ploegen veel fouten, waardoor de wedstrijd rommelig werd. Hellas-Glana kwam op 14-11-voorsprong, maar DZK vocht zich wederom knap terug tot 14-14. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, totdat Hellas-Glana één seconden voor tijd het winnende doelpunt tegen de touwen schoot.

Scores DZK: Eline Bekkers 8, Loïs van den Berg en Joyce Piek beiden 3.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Huwelijk
    PREMIUM
    column barry van der hooft

    Huwelijk

    Dat Ruud Pennings deze zomer bij Goes aan de slag ging als trainer, was vanuit zijn oogpunt logisch. De Vlissinger heeft nooit onder stoelen of banken gestoken in de derde of zelfs tweede divisie actief te willen zijn en na twee seizoenen bij Halsteren was dit een uitgelezen mogelijkheid. Binnen de Zeeuwse voetbalwereld waren er wel veel twijfels. Want na de jonge, vernieuwende en ontzettend ambitieuze Rogier Veenstra (32), was de overgang naar de gelouterde Pennings (nu 58) best groot. Dan hebben we het toch over een andere generatie, ook op trainersgebied.