Volledig scherm
Rapide (rode shirts) blijft koploper. © Camile Schelstraete

Rapide is ook Barendrecht de baas en blijft koploper

OVERZICHTVLISSINGEN - De hockeysters van Rapide blijven door winst  op subtopper Barendrecht (2-0) koploper in de derde klasse. Een klasse lager moest een veel beter Walcheren genoegen nemen met een gelijkspel tegen koploper DDHC. Deze wedstrijd werd in Goes gespeeld, omdat Walcheren door algengroei niet op de eigen velden terecht kon. 

In diezelfde klasse is Olympia opnieuw koploper door een zwaarbevochten 0-1-zege bij Feijenoord. Goes moest nipt buigen bij Tempo. Bij de mannen won Goes riant met 6-1 bij DDHC.

Vrouwen. Rapide-Barendrecht 2-0: Het uit de tweede klasse gedegradeerde Barendrecht bood vooral voor de rust goed tegenstand en kreeg ook kansen. De nog maar 16-jarige keepster Thirza de Booij stond met goede reddingen een treffer van de bezoeksters in de weg. Maar ook Rapide was gevaarlijk en zag Emelie Antheunis tegen de binnenkant van de paal schieten. Vrij snel in het derde kwart van de wedstrijd opende Valerie Antheunis de score. Rapide kreeg de wedstrijd in het vierde kwart geheel onder controle toen Emelie Antheunis na voorbereidend werk van Nikita Lockefeer voor 2-0 zorgde.

Walcheren-DDHC 1-1: Walcheren speelde een dijk van een wedstrijd, maar stuitte steeds op de uitmuntende keepster van DDHC. “Mijn team heb ik na afloop gecomplimenteerd, ondanks dat het gelijkspel als een nederlaag aanvoelde. We waren bijna driekwart van de wedstrijd op hun helft te vinden en kregen circa vijftien kansen. Die keepster speelde de wedstrijd van haar leven”, aldus de door gemengde gevoelens geplaagde Walcheren-coach Folgert Windt. In het derde kwart werd het grote overwicht van Walcheren beloond met een treffer van Sam van den Beld. Het was zuur voor de thuisploeg dat DDHC zeven minuten voor tijd uit één van de spaarzame counters 1-1 scoorde.

Feijenoord-Olympia 0-1: Op karakter trok een effectiever Olympia de winst over de streep. Feijenoord was duidelijk beter en kreeg ook diverse doelkansen, maar liep zich stuk op het hardwerkende verdedigingsblok van Olympia. Die ploeg moest zelfs enkele keren, onder meer via Sanne Dieleman en Valerie Sutterland, de bal op de lijn keren. Het doelpunt dat Cato van Tiel in het tweede kwart scoorde bleek later van grote waarde.

Tempo-Goes 2-1: Qua samenspel en technisch gezien was de thuisploeg beter dan de bezoeksters. Dat resulteerde in 1-0 in het eerste en 2-0 in het tweede kwart. Goes deed echter behoorlijk mee, maar kreeg pas weer enig geloof in een goede afloop toen Amber Vermeule in het vierde kwart via een strafbal 2-1 scoorde. Verder kwam Goes echter niet. Gezien het spelbeeld was de winst van Tempo verdiend.

Mannen. Vierde klasse. DDHC-Goes 1-6: Even deed de thuisploeg aardig mee. Het nam zelfs een voorsprong van 1-0. Daarna dicteerde Goes, zonder de afwezige Simon de Regt en de geblesseerde Thomas Koster, het spel. Via drie treffers, met onder meer een assist van broer Sep, zorgde Merlijn van Duikeren voor 1-3. Carsten Huiskamp nam daarna de 1-4 voor zijn rekening. In het laatste kwart schoof laatste man Coen Jongstra naar voren en had direct succes door de 1-5 te scoren. Hij stond eveneens aan de basis van de 1-6 van Sep van Duikeren.

Walcheren-Vianen 1-5: De uitslag was een tikje geflatteerd. Walcheren deed aardig mee en hield de schade tot kort na de rust beperkt tot 1-0. Twee gele kaarten na elkaar waren er teveel aan. In de periode dat Walcheren met tien man speelden scoorde de thuisploeg twee keer en was het verschil gemaakt. Het werd 4-0 voordat Stephan Aertssen de 4-1 liet noteren. Het slotakkoord (5-1) was weer voor Vianen.