Volledig scherm
Brian Hendry, trainer van Tovaal © Marcelle Davidse

Rampzalig begin doet Tovaal de das om tegen hekkensluiter

NIJMEGEN - De rugbyers van Tovaal baarden in de laatste duels opzien door achtereenvolgens het ongeslagen MMRC en koploper Te Werve te verslaan, maar tegen hekkensluiter Obelix kwamen de Goesenaren er niet aan te pas. Na een rampstart verloor het team van trainer Brian Hendry kansloos met 29-7.

Het kunstgras van het Universitair sportcentrum in Nijmegen bezorgde de spelers van Tovaal veel problemen. Niets lukte in de beginfase en de thuisploeg kon er veel beter op uit de voeten. In het eerste kwartier werd Tovaal aan alle kanten voorbij gelopen en drukten de studenten al drie try’s, waarmee ze op een nooit verwachte 19-0-voorsprong kwamen. 

Na dat rampzalige begin raakten de Goesenaren beter op dreef. Na een vlotte actie van Jordan Paterson en Thijke Mulder scoorde Ernst Berman vlak bij de palen. Mulder benutte de conversion en bracht Tovaal terug tot 19-7. Mike Traas en Daan van Liere waren nog dicht bij de aansluitingstry, maar naarmate die uitbleef doofde het heilige vuur bij Tovaal. In de slotfase bepaalde Obelix de eindstand op 29-7.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement