Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

Pearle haalt uit en pakt de koppositie

OVERZICHTSAS VAN GENT - In de eerste divisie driebanden was het met name in poule twee een gouden dag voor de Zeeuwse teams. Pearle won met 7-1 en nestelde zich aan de kop van het klassement en ‘s Lands Welvaren AVH/VSS 2 volgt op de voet na de overwinning in Wintelre. Alleen Treva moest het hoofd buigen in poule een.

Eerste divisie poule 1. Team Hilvarenbeek-Treva Theory Cues 6-2: Had Treva niet de beschikking over de kopmannen of dacht men toch wel te kunnen oogsten in Brabant. Van oogsten was in elk geval geen sprake na een zeer matig optreden van de bezoekers waarbij het opviel dat zij met invaller Raymond Peeters met afstand de beste man in huis had. Hij tekende voor 0.875 gemiddeld. Patrick Vasseur 0.650, Luc Peeters 0.697 en Ronald van Geyt 0.666 gingen kansloos onderuit hetgeen resulteerde in een teammoyenne van 0.725. Te mager voor dit niveau.

Eerste divisie poule 2. Pearle Opticiens-‘t Hartje van Oosterhout 2 7-1: Een razend knappe overwinning voor de Sasse ploeg. De spanning was vooral voor de pauze te snijden. Jeffrey de Witte hield maar twee puntjes over op Ivan Stitschinky en Richard de Bruin leverde een fantastische prestatie af door een achterstand van 15-32 nog op te halen en remise overeen te komen met ouwe vos Martin Spoormans. Na de thee zorgde Piet Rodts al snel dat de buit binnen was door een mooie overwinning maar na een matige partij. Pascal Claus en Ad Broeders vochten een fraai gevecht uit dat de thuisspeler met 40-36 naar zich toe trok. Als beloning pakte Pearle ook de leiding.

Eerste divisie poule 2. Zwiers Aircoservice/Caves-‘s Lands Welvaren 2 AVH/VSS 2-6: Een zeer belangrijke overwinning voor de Bevelanders, want dankzij de zege schoof de ploeg op naar de tweede stek op de ranglijst. De winstpartijen kwamen op naam van Rudy de Bondt met een mooie 1.142 als gemiddelde, Raymond Nicodem die voor de tweede keer dit seizoen zijn partij won maar nu wel een stuk beter, dan de eerste 0.636 om 1.000. Rudy Persyn won royaal en zoon Tom verloor kansloos.

Tweede divisie. Polka Print-Treva Theory Cues 2 6-2: De streekderby tussen de thuisspelende Zeeuws Vlamingen en de bezoekende Bevelanders leverde een boeiend en bij tijd en wijlen beklijvend duel op. Het meest werd genoten van het optreden van Jean Paul de Kraker die zijn naam eer aandeed tegen Ronald van Geyt, 35-18 in slechts 26 beurten. Zonder grote series maar voortdurend scorend maakte hij het verschil en noteerde 1.346. Marc van der Spiegel won met 1 punt verschil van Onur Can. En Johan Grimon toonde dat zijn ruime zege vorige week geen toevalstreffer was, hij won opnieuw. Meerten Dallinga liep al direct op grote achterstand op, kwam sterk terug tot 21-23 maar zag toen Raymond Peeters opnieuw weglopen. Acht te maken in de na beurt was teveel gevraagd, hij kwam tot 5.