Volledig scherm
Arno Riemens maakte er zeven voor Orion/GSC en droeg daarmee stevig bij aan de overwinning. © Johan van der Heijden

Orion/GSC is eindelijk van de nul af

overzichtVLISSINGEN De handballers van Delta Sport/EOC zullen hoogstwaarschijnlijk weer afscheid moeten nemen van de tweede divisie na de 27-24-nederlaag bij Snelwiek. Orion/GSC is in de hoofdklasse eindelijk van de hatelijke nul af na de 28-20-winst op Gemini. De vrouwen van HC Zeeland klommen in de tweede klasse naar een gedeelde tweede plaats.

Tweede divisie. Snelwiek-Delta Sport/EOC 27-24: In tegenstelling tot afgelopen week had John Jansen ditmaal wel lovende woorden voor zijn ploeg. ,,We hebben werkelijk alles uit de kast gehaald en ook nog eens een redelijk goede wedstrijd gespeeld”, zei de trainer, die er tegelijkertijd wel aan toe moest voegen dat het doek gevallen lijkt voor zijn ploeg. 

In de beginfase had Delta Sport/EOC veel moeite met het harde spel van Snelwiek en liep Kevin Meulmeester ook nog eens vroeg tegen een ongelukkige rode kaart aan. De bezoekers bleven na een 13-10-ruststand wel aanklampen, maar de keeper van Snelwiek bleek een te grote sta-in-de-weg.

Scores Delta Sport/EOC: Denzel Bos 6, Ruben Bos 5, Brendan Meulmeester 5, Sebastiaan Hoftijzer 3, Ardian Ajdar 2, Jesse Schrik, Rick de Vlieger en Kevin Meulmeester 1.

Hoofdklasse. Orion/GSC-Gemini 28-20: Orion/GSC is eindelijk van de hatelijke nul af na de ruime thuiszege op Gemini. De oorzaak moet vooral gezocht worden in het feit dat de Bevelandse ploeg weer enigszins ruimer in de spelers zat en dat het schuttersduo Ron van Dalen en Arno Riemens (samen goed voor vijftien treffers) weer van de partij was. Halverwege was de voorsprong nog maar een punt (12-11), maar ditmaal kon de thuisploeg de positieve lijn doortrekken in de tweede helft. ,,We gingen erin om gewoon een lekker potje te ballen en gelukkig pakte het een keer goed uit’', aldus een opgeluchte Arno Riemens.

Scores Orion/GSC: Ron van Dalen 8, Arno Riemens 7, Guy Peters 4, Marc Dorst 3, Jeroen Kole 3, Tom Hoogesteger 3.

Tweede klasse. Internos 3-HC Zeeland 16-19: Tegen het geroutineerde Internos 3 bleven de handbalsters van HC Zeeland tot aan de rust aan de positieve kant van de score: 6-8. Aan het begin van de tweede helft had de Zeeuwse equipe even een mindere fase en had het bovendien weinig grip op de linkshandige schutter aan Brabantse zijde. Een verdedigende omzetting bracht HC Zeeland weer op het juiste spoor. ,,Mooi om te zien dat we als team deze wedstrijd over de streep weten te trekken’’, zei Jan Verkerke. Prettige bijkomstigheid was dat Camelot punten liet liggen tegen White Demons, waardoor HC Zeeland op de ranglijst klimt naar een gedeelde tweede plaats.

Scores HC Zeeland: Marieke Riemens 7, Kimberly Houtepen 6, Shirley Jacobs 4, Suzanna Coppoolse 2.

HMC 4-Novitas 15-29: Novitas zette de ploeg uit Raamsdonkveer na twintig minuten al op een grote achterstand (3-11). Daarna zat de ploeg van coach Erwin Bel in een mindere fase, waardoor de thuisclub voor de rust terugkwam tot een verschil van vijf punten: 8-13. Met die marge was er nog van alles mogelijk. In de tweede helft veranderde Bel verdedigend van tactiek, zodat HMC meer van afstand moest gaan gooien. Dat pakte goed uit. De handbalsters uit Hulst profiteerden en liepen via fastbreaks verder uit naar een hogere score. De Brabantse tegenstander wist zich toen geslagen. Amber de Roover was bij Novitas topscoorster met negen doelpunten. 

Scores Novitas: Amber de Roover 9, Patricia Bel 8, Renske Blaeke 7, Fenna Steijaert 2, Hieke Boënne 2, Patty van Kerckhoven 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement