Volledig scherm
TOP ging onderuit in Eindhoven. © Lex De Meester

Ondo kan vrijuit korfballen na veiligstellen lijfsbehoud, bij TOP ontbreekt de drive

VLISSINGEN - In een korfballuw carnavalsweekend hield Ondo de Zeeuwse eer hoog. De eersteklasser uit Sint Laurens versloeg laagvlieger Rapid en is daarmee zeker van lijfsbehoud. TOP ging onderuit in Eindhoven. Bij de hoofdklasser uit Arnemuiden ontbrak de ultieme drive om het DSC echt lastig te maken.

Hoofdklasse A. DSC-TOP 25-18: Een kwart wedstrijd hield TOP gelijke tred met DSC (7-7), voordat de contouren zichtbaar werden: de drive van de Eindhovenaren, die nog volop in de race zijn voor een ticket tot de play-offs richting Korfbal League, won het van TOP waar het heilige vuur ontbrak. De pogingen waren er wel, maar die schoten vaak letterlijk tekort. Na rust (13-9) leefden de Arnemuidenaren nog één keer op. Van 17-11 kwamen ze terug tot 17-15, maar daarna sloop de nonchalance in het spel en liet een kwistig wisselend TOP het lopen. Zaterdag sluit TOP een flets zaalseizoen af met de uitwedstrijd tegen Avanti.

Eerste klasse E. Rapid-Ondo 20-25: Na een dominant tweede kwart leek Ondo half koers (8-15) op weg om de eclatante overwinning thuis (33-16) dunnetjes over te doen in Haarlem. Na rust kwam echter de klad er in bij de ploeg uit Sint Laurens. Het werd slordig in de passing, onrustig in de afronding en de ploeg gaf goals weg door verdedigende foutjes. Daardoor was de uitslag minder overtuigend dan gehoopt. Door de winst weet Ondo zich verzekerd van lijfsbehoud en kan in de resterende vier zaalwedstrijden vrijuit kan korfballen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. TOP en Swift werken toe naar apotheose

    TOP en Swift werken toe naar apotheose

    VLISSINGEN - De korfballers van TOP revancheerden zich zaterdag overtuigend na de zeperd tegen Avanti. In Amsterdam spoelde de ploeg van coach Kees-Jan Oppe de nasmaak van de nederlaag met klinkende cijfers (10-21) weg. De Arnemuidenaren hebben daarmee de beste papieren om te promoveren naar de ereklasse, het hoogste niveau van het veldkorfbal. Meer dan waarschijnlijk zal Swift de plek van TOP innemen. De Middelburgers wonnen thuis van Valto en staan daarmee met anderhalf been in de hoofdklasse.