Volledig scherm
Ondo viert de titel © Roeland van Vliet

Ondo kampioen na moeizame derbyzege

SINT-LAURENS - Ondo promoveert voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de overgangsklasse. De korfbalploeg uit Sint-Laurens streek zaterdagmiddag de titel op in de eerste klasse door Tjoba met 13-12 te verslaan. Twee speelrondes voor het einde van de veldcompetitie is het team van de coaches Robin Wisse en Jouri van den Broeke al niet meer in te halen door de concurrentie.

Ondo overtuigde bijna het gehele veldseizoen. Alleen bij de twee wedstrijden tegen Kinderdijk, de nummer twee, liet het team punten liggen.

Tegen Tjoba, dat laatste staat en nog tegen degradatie strijdt, had Ondo het overigens ook nog wel moeilijk. De hekkensluiter uit ‘s-Heer Hendrikskinderen kwam zelfs na 20 minuten op voorsprong: 5-6. De thuisploeg herstelde zich daarna en haalde met 8-6 de rust.

In de tweede helft slaagde Ondo er niet in het verschil groter te maken. Tot het einde bleef het daardoor spannend. In Oud Gastel verloor concurrent Kinderdijk echter al een half uur eerder van Juliana, waardoor het eigenlijk niet meer uitmaakte wat Ondo deed. Binnen de lijnen wist daar echter niemand van.

Voor Ondo is het de derde promotie op het veld in zes jaar tijd. In de zaal komt de ploeg nog wel in de eerste klasse uit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Alleen Van Goethem neemt écht wat risico in het natte Yerseke
    PREMIUM

    Alleen Van Goethem neemt écht wat risico in het natte Yerseke

    YERSEKE - In barre weersomstandigheden is de ZLM Tour woensdagavond in Yerseke van start gegaan met een proloog. Terwijl het eerste deel van de renners de individuele tijdrit van 6,8 kilometer op een nat wegdek moest afwerken, had het tweede blok meer geluk. Dat resulteerde in een overwinning voor proloogspecialist Jos van Emden (Team Jumbo-Visma) in een tijd van zeven minuten en 54 seconden. Brian van Goethem gaf zo’n 23 seconden toe en was daarmee de beste Zeeuw op een zeventiende plaats.