Volledig scherm
Oemoemenoe. © Lex De Meester

Oemoemenoe werkt aan vertrouwen in aanloop naar topper

AMSTELVEEN - Oemoemenoe heeft een belangrijk zege geboekt in aanloop naar de topper van komende zaterdag tegen koploper Ascrum. De Middelburgers waren in het derde duel van de Plate Poule met 26-30 te sterk voor Amstelveense RC.

Het duel in Amstelveen was een treffen tussen de nummer drie en twee van de ranglijst in de Plate Poule. De thuisploeg had één zege op zoek, Oemoemenoe had de eerste twee wedstrijden gewonnen. Daar kwam zaterdag een derde zege bij.

De Middelburgers namen een 0-6-voorsprong, waarna de thuisploeg er overheen kwam: 7-6. Daar was Oemoemenoe niet van onder de indruk. De Zeeuwen namen een nieuwe voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Via 7-18 bij rust werd het uiteindelijk 26-30.

Zaterdag staat voor Oemoemenoe opnieuw een zeer belangrijk treffen op het programma in de strijd om een plek in de Plate-finale. Koploper Ascrum komt dan op bezoek. Een plek bij de eerste twee in de poule is nodig om een plek in de finale veilig te stellen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
  PREMIUM

  Sluis is het startpunt van een memorabele rit

  SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.
 2. Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’
  PREMIUM

  Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’

  SITTARD - Mountainbiker Milan Vader is zondag voor het eerst Nederlands kampioen bij de elite geworden. De 23-jarige Middelburger, tegenwoordig woonachtig in Sittard, nam in zijn ‘achtertuin’ de kampioenstrui over van de afwezige titelverdediger Mathieu van der Poel. Bij de beloften bekroonde de 19-jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat een bijzondere comeback met de nationale titel.