Volledig scherm
Een penaltykick van Joey Luitwieler © Roeland van Vliet

Oemoemenoe stelt tegen Waterland finaleplaats veilig

MIDDELBURG - De rugbyers van Oemoemenoe hebben zaterdag de finale van de Plate-poule bereikt. De Middelburgers versloegen in eigen huis Waterland met 28-14. In de eindstrijd op 19 mei staat de ploeg van coach Reweti Montgomery tegenover Ascrum.

Om tweede te worden in de Plate-poule, moest Oemoemenoe minimaal gelijkspelen tegen de nummer drie uit Purmerend. Dat lukte zonder al te grote problemen. De thuisploeg was het overgrote deel van het duel de bovenliggende partij.

Captain Joey Luitwieler was met een try, benutte penaltykicks en gelukte conversions de belangrijkste man aan Middelburgse zijde.

De Plate-poule is de verliezerspoule in de ereklasse. De bovenste zes zitten in de kampoienspoule. Oemoemenoe kan nu nog maximaal zevende worden. Onlangs versloegen de Middelburgers Ascrum al.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”