Volledig scherm
Een penaltykick van Joey Luitwieler © Roeland van Vliet

Oemoemenoe stelt tegen Waterland finaleplaats veilig

MIDDELBURG - De rugbyers van Oemoemenoe hebben zaterdag de finale van de Plate-poule bereikt. De Middelburgers versloegen in eigen huis Waterland met 28-14. In de eindstrijd op 19 mei staat de ploeg van coach Reweti Montgomery tegenover Ascrum.

Om tweede te worden in de Plate-poule, moest Oemoemenoe minimaal gelijkspelen tegen de nummer drie uit Purmerend. Dat lukte zonder al te grote problemen. De thuisploeg was het overgrote deel van het duel de bovenliggende partij.

Captain Joey Luitwieler was met een try, benutte penaltykicks en gelukte conversions de belangrijkste man aan Middelburgse zijde.

De Plate-poule is de verliezerspoule in de ereklasse. De bovenste zes zitten in de kampoienspoule. Oemoemenoe kan nu nog maximaal zevende worden. Onlangs versloegen de Middelburgers Ascrum al.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.