Volledig scherm
Oemoemenoe verloor nipt bij de herstart van de competitie. © Lex De Meester

Oemoemenoe moet het laatste woord aan DSR-C laten

DELFT - Bij de herstart van de Plate Poule van de ereklasse gingen de rugbyers van Oemoemenoe zaterdag onderuit bij DSR-C. De thuisploeg trok pas laat aan het langste eind: 24-22.

Een maand na de laatste wedstrijd hervatte Oemoemenoe de jacht op een plek in de Plate-finale in Delft. Om de eindstrijd te halen moeten de Middelburgers minimaal tweede worden. Maar bij DSR-C, de nummer voorlaatst, stonden de Zeeuwen al snel met 12-0 achter.

Oemoemenoe, dat zelf als de nummer drie van de Plate Poule van start ging in Delft, slaagde erin nog voor rust dichter bij de tegenstander te komen. Van 12-0 werd het 12-5 en daar kwamen in het vervolg van de eerste helft nog eens vijf punten pij: 12-10 bij rust.

Na de pauze werd het stuivertje wisselen. Oemoemenoe kwam voor het eerst op voorsprong (12-15). DSR-C sloeg daarna terug en maakte er 19-15 van. Wat volgde was een spannend slot, waarin Oemoemenoe er 19-22 van maakte. Maar het laatste woord was voor de thuisploeg: 24-22.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toestand Robbert de Greef nog steeds kritiek, maar hoopgevend

    Toestand Robbert de Greef nog steeds kritiek, maar hoopgevend

    PHILIPPINE - Wat een groot wielerfeest had moeten worden, eindigde eind maart desastreus. De 50ste editie van de Omloop van de Braakman was nog maar net onderweg, toen Robbert de Greef op de kasseien van de Timmermansweg een hartstilstand kreeg. Drie weken later ligt de 27-jarige renner van het Alecto Cycling Team nog steeds in een kunstmatige coma, maar er is hoop. ,,Mocht zijn situatie verbeteren, komt hij in aanmerking voor een donorhart”, meldt zijn ploeg.