Volledig scherm
Oemoemenoe ging zaterdag onderuit tegen Waterland. © Lex De Meester

Oemoemenoe begint met zuur gevoel aan pauze

PURMEREND - De rugbyers van Oemoemenoe hebben voor de tweede week op rij verloren in de Plate Poule van de ereklasse. Op bezoek in Purmerend was RC Waterland met 36-21 te sterk voor de Zeeuwen.

Oemoemenoe begon de Plate Poule met drie overwinningen, maar ging op de vierde speeldag onderuit tegen Ascrum. Daar kwam tegen Waterland - een concurrent in de strijd om een plaats in de Plate-finale, waar de bovenste twee ploegen zich voor plaatsen - een tweede nederlaag bij.

Daar zag het bij rust nog niet naar uit. Hoewel de thuisploeg een 3-0-voorsprong nam, gingen de Zeeuwen aan de leiding bij het ingaan van de rust. Van 3-0 werd het 3-7 voor Oemoemenoe, waarna de Middelburgers voor de pauze niet meer op achterstand kwamen: 11-14 bij rust.

In de tweede helft ging het aanvankelijk gelijk op. Waterland kwam op 16-14, Oemoemenoe sloeg terug door er 16-21 van te maken en de thuisploeg knokte zich weer langszij: 21-21. Voor de Middelburgse ploeg waren de punten daarmee op, Waterland liep nog uit naar 36-21.

Daardoor begint Oemoemenoe met een zuur gevoel aan de pauze in de Plate Poule van de ereklasse. Waterland is namelijk dichterbij gekomen op de ranglijst. De komende drie weken hebben de Zeeuwse rugbyers vrij, op 23 maart wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij DSR-C in Delft. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement