Volledig scherm
Orion/GSC in de aanval tegen Kwieksport, dat met een 20-23-overwinning uit Heinkenszand vertrok. © Johan Van Der Heijden

Nieuwe nederlaag en nieuwe blessures Delta Sport/EOC en Orion/GSC

OVERZICHTVLISSINGEN - De Zeeuwse handballers stonden dit weekeinde met lege handen. De mannenteam van Delta Sport/EOC en Orion/GSC verloren en schreven nieuwe blessures bij. Ook het vrouwenteam moest een veer laten. Kampioenskandidaat Camelot was met 26-16 te sterk. Alleen de vrouwen van Novitas konden een overwinning vieren.

Mannen

Tweede divisie. Oliveo-Delta Sport/EOC 31-21: Voor tweededivisionist Delta Sport/EOC blijft het onheil zich opstapelen. Kevin Meulmeester maakte na een langdurige afwezigheid zaterdagavond zijn eerste minuten weer in Pijnacker, maar broer Brendan moest na een harde val in de slotfase per ambulance afgevoerd worden richting het ziekenhuis in Delft. Gekneusde ribben luidde de eerste diagnose. Daarnaast kon John Jansen om uiteenlopende redenen op vier keepers geen beroep doen, en verdedigde Rick van der Lijcke het doel. ,,En dat deed hij gewoon goed'', aldus een niet te benijden Jansen.

Na een 10-4-achterstand in de eerste helft vocht de ploeg van Jansen zich knap terug bij rust (14-11), om daarna om onverklaarbare redenen als een kaartenhuis in elkaar te storten. Oliveo profiteerde gretig en won uiteindelijk ruim: 31-21. ,,We hebben het in de aanval verloren, maar het is op deze manier een beetje vechten tegen de bierkaai met zoveel pech.‘’

Scores: Denzel Bos 6, Ruben Bos 3, Bart Koetje 3, Ardian Ajdar 3, Brendan Meulmeester 2, Koen de Bruijn 2, Jesse Schrik en Sebastiaan Hoftijzer 1.

Hoofdklasse. Orion/GSC-Kwieksport 20-23: Na een gelijk opgaande openingsfase nam Kwieksport bij 6-8 een voorsprong van twee treffers. In de rest van de wedstrijd jojoode het verschil tussen beide continu tussen de twee en drie treffers. De rust werd bereikt bij 10-12, maar de grootste pijn was het uitvallen van sterkmaker Ano Riemens. Hij viel, blesseerde zijn schouder en lijkt voor de rest van het seizoen niet meer inzetbaar.

Na de pauze zette Orion/GSC alle zeilen bij om het gaatje met Kwieksport te dichten, maar de ploeg kreeg het maar niet voor elkaar het laatste sprongetje te maken. Kansen kreeg en creëerde Orion in overvloed, maar de afwerking liet te wensen over. De ploeg blijft laatste in de hoodklasse met nul punten.

Vrouwen

Tweede klasse. Camelot-HC Zeeland 26-16: De strijd om de titel in de tweede klasse lijkt te gaan tussen Groene Ster en Camelot. De studentenploeg was in Tilburg met 26-16 te sterk voor HC Zeeland, waardoor het gat met de koppositie nu vier punten bedraagt voor de ploeg van Jan Verkerke.

Het verschil werd vooral gemaakt in de beginfase van de tweede helft. Na een 11-8-ruststand liep de thuisploeg uit naar een 19-8-voorsprong. Het verschil bleef nagenoeg in stand tot aan het einde: 26-16, mede doordat de Zeeuwse ploeg ruim tien minuten met vier veldspelers moest spelen door verschillende tijdstraffen. Jan Verkerke had vrede met de nederlaag. ,, Camelot is een goede ploeg, en heeft over de breedte meer mogelijkheden dan wij.‘’
Scores: Kimberly Houtepen 5, Marieke Riemens 3, Simone van Neutigem 2, Suzanna Coppoolse 2, Shirley Jacobs, Lisanne Hagesteijn, Xaira Nijsen en Misha Verkade allen 1.

Derde klasse. Novitas- Dongen 3 18-16: Een verrassende en zwaarbevochten zege van Novitas tegen de koploper. Dongen kende problemen met de fanatieke speelwijze en de snelle balwisselingen van de ploeg van coach Erwin Bel. In de sporthal van Kloosterzande bleef de spanning tot de slotfase erin. Er werd fel verdedigd door de thuisclub, die bij balbezit snel uitbrak en via de jongere speelsters de break speelde. Zo wist Amber de Roover zeven keer voor Novitas te scoren. Bij de rust was de stand 8-7 in het voordeel van Novitas.

In de tweede helft nam Novitas halverwege verder afstand. De Brabantse vrouwen kwamen nog terug tot twee punten, maar dichterbij kwamen ze niet meer. ,,We gaan van onze kracht uit en spelen een hoog baltempo. Je zag de gedrevenheid bij de speelsters’', reageerde Bel na afloop. Door de winst blijft Novitas thuis ongeslagen en stijgt het naar de top vier.

Score Novitas: Amber de Roover 7, Renske Blaeke 6, Fenna Steijaert, Hieke Boënne beiden 2, Patricia Bel 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement