Volledig scherm
HC Zeeland (blauw) liep zaterdagavond tegen een pijnlijke nederlaag op. © Ruben Oreel

Monsterzege voor handbalsters HC Zeeland

OVERZICHTVLISSINGEN - De handballers van HC Zeeland liepen zaterdagavond in Zevenbergen tegen Groene Ster tegen een gevoelige nederlaag op: 33-21. De vrouwen deden het in de tweede klasse op bezoek bij Camelot 2 een stuk beter (13-34), terwijl de heren van Orion/GSC hun eerste overwinning boekten, tegen De Beuk: 31-20.

Hoofdklasse. Groene Ster-HC Zeeland 33-21: Voor de handballers van HC Zeeland was het zaterdagavond in Zevenbergen, ondanks een goede beginfase, al vrij snel duidelijk dat er weinig eer te behalen viel. Vooral een aantal snelle tegenaanvallen van Groene Ster zetten de Zeeuwse bezoekers op een forse achterstand halverwege: 16-8 ,,Maar zij hadden over het algemeen toch meer schotkracht’’, erkende Kevin Meulmeester na afloop. In de tweede helft had de thuisploeg weinig moeite de voorsprong verder uit te breiden, mede door het wat te statische aanvallende spel van HC Zeeland. Uiteindelijk hield het geroutineerde Groene Ster met een 33-21-overwinning de punten in eigen huis.

Scores: Kevin Meulmeester 5, Brendan Meulmeester 4, Jesse Schrik 3, Ardian Ajdar 3, Myron Bouwmeester 2, Hristijan Stevoski 2, Bart Koetje en Len Stroy 1.

Tweede klasse. Orion/GSC-De Beuk 31-20: De handballers van Orion/GSC zijn in de tweede klasse van de hatelijke nul af. Tegen De Beuk uit Oudenbosch werd voor rust al de basis gelegd voor de eerste seizoensoverwinning (16-10). Hoewel de Bevelandse equipe in de omschakeling nog te veel doelpunten incasseerde, kwam de eerste zege niet meer in gevaar. Met veel opluchting werd de 31-20-zege begroet.

Vrouwen. Tweede klasse. Camelot 2-HC Zeeland 13-34: De handbalsters van HC Zeeland hadden in Tilburg geen kind aan de tweede keus van de studentenvereniging Camelot. Met veel snelheid in de tegenaanval werd al voor rust een onoverbrugbaar gat geslagen: 6-15. Bovendien pakte de 3:3-verdediging volgens coach Wally Houtepen zeer goed uit. ,,Mede door deze spelwijze waren wij gewoon heer en meester vanmiddag’’, zei Houtepen niet zonder trots. Het enige minpuntje was de directe rode kaart voor Leonie Ballemans, die hoogstwaarschijnlijk zonder gevolgen blijft. De doelpuntenmachine stopte uiteindelijk bij 13-34.

Scores: Marieke Riemens 8, Shirley Jacobs 7, Kimberly Houtepen 6, Suzanna Coppoolse 5, Leonie Baallemans 4, Butaina Kadiri, Simone van Neutigem, Misha Verkade en Anouk Evertse 1.

Derde klasse. Novitas-Goodflooring/H.M.C. Raamsdonksveer 3 13-6: De vrouwen van Novitas behaalden hun derde competitiezege. Volgens de Hulsterse coach Erwin Bel trof zijn ploeg een stugge ervaren tegenstander. De beginfase ging nog gelijk op. Toen Novitas overschakelde naar een hoger tempo, moest de ploeg uit Raamsdonkveer passen. Bij de rust was de stand 8-3 in het voordeel van de thuisclub. In de tweede helft liep Novitas verder weg en sloot het de partij winnend af: 13-6. Renske Blaeke was goed op dreef met acht treffers. 

Score: Renske Blaeke 8, Amber de Roover 2, Fenna Steijaert, Lynn Hoefnagels, Patricia Bel allen 1.