Volledig scherm
© Thinkstock

MLTC ziet na royale zege nog kansen in spannende titelstrijd

OVERZICHTVLISSINGEN - Geteisterd door blessures en met de nodige invallers strompelden de Zeeuwse tennisteams de voorlaatste speeldag van de landelijke tenniscompetitie door. De mannen van MLTC op zaterdag vormden daarbij een positieve uitzondering en mengen zich door een 6-0-zege tegen BLTV weer in de strijd om het kampioenschap van de hoofdklasse.

In diezelfde poule gingen de mannen van De Schelde, die net als vorige week niet ongeschonden uit de strijd kwamen, voor eigen publiek hard onderuit tegen Nootdorp 2. In de zondagcompetitie konden de mannen van MLTC het kunstje van hun clubgenoten op de zaterdag niet nadoen. De Middelburgers gingen op bezoek bij Delftse Tennisbond met 6-0 onderuit en bezorgden hun tegenstanders daarmee het kampioenschap in de tweede klasse. De hoofdklasse-vrouwen van De Schelde gingen - eveneens tegen Delftse Tennisbond - voor de tweede week op rij onderuit.

Zaterdag

Mannen. Hoofdklasse, landelijk. De Schelde-Nootdorp 2 0-6: Na de 4-2-nederlaag vorige week in de derby tegen MLTC kregen de Vlissingse mannen deze week een draai om hun oren van het tweede team van Nootdorp. Bij De Schelde ontbrak Jurjen Mooibroek, die nog niet hersteld was van de blessure die hij vorige week tegen Stijn Sprinkhuizen opliep. Ook deze week kwam De Schelde fysiek niet ongeschonden uit de strijd.

Ferry Sonnemans verloor op baan 1 in drie sets, waarbij hij halverwege geblesseerd raakte. Marc Felius verloor op baan 2 eveneens in drie sets, waarbij aangetekend moet worden dat hij woensdag door zijn rug was gegaan en dus ook niet op volle kracht kon spelen. Jasper Smit verloor op baan 3 in twee sets. Invaller Raoul Flipse kon het op baan 4 ook niet bolwerken en kreeg eveneens in twee sets klop. Smit en Felius waren in de eerste dubbel nog dichtbij een punt, maar trokken in de supertiebreak aan het kortste eind. Flipse en -de eveneens nog niet fitte- Rogier van Housselt gingen op de tweede dubbel in twee sets onderuit.

Door de puntloze nederlaag verliest De Schelde definitief de aansluiting bij de (sub)top en staat de ploeg van captain Marc Felius zesde, nog net boven de degradatiestreep. ,,Jammer van de blessures, maar hopelijk kunnen we volgend weekend nog een keertje lekker knallen.’’

BLTV-MLTC 0-6: Na de overwinning op buurman De Schelde vorige week beleefde MLTC ook deze zaterdag weer een topdag. In Breda werd BLTV met 6-0 aan de zegekar gebonden. Rowin Tazelaar leverde weer een sterke pot af en pakte het eerste punt. Eddy Sprinkhuizen en Stefan Nonnekes boekten beide een degelijke zege. Stijn Sprinkhuizen zag zijn tegenstander met fysieke klachten kampen en bezorgde MLTC mede daardoor relatief eenvoudig het vierde punt uit de singels. De gebroeders Sprinkhuizen gaven in hun dubbel nog een ruime voorsprong uit handen, maar repareerden dat alsnog via een gewonnen supertiebreak. Alle punten gingen daardoor in de tas mee naar Middelburg.

Door de ruime overwinning is MLTC komende zaterdag op de laatste speeldag nog altijd in de race voor een mogelijk kampioenschap. De Middelburgers spelen dan in en tegen Nootdorp, dat na de 6-0-zege op de Schelde eveneens meestrijd voor de bovenste plaatsen. ,,We hebben best kans om volgende week te winnen. Hopelijk een dikke zege, maar of dat voldoende is voor de titel weet ik niet. Dat hebben we niet in eigen hand’’, doelde Sprinkhuizen op de achterstand van twee punten en de verschillende ploegen die nog meestrijden in de titelrace.

Zondag

Mannen. Tweede klasse, landelijk. Delftse Tennisbond-MLTC 6-0: De thuisploeg kon kampioen worden en daarbij fungeerde MLTC als lijdend voorwerp. Invaller Rowin Tazelaar kon geen potten breken en ging onderuit. Jasper Smit bleef -net als op zaterdag met De Schelde- puntloos. Dmitri van Hoof raakte geblesseerd en moest noodgedwongen na twee games zijn tegenstander al de hand schudden. Tim van Velzen pakte een setje, maar ging in drie sets onderuit. Ook in de dubbels kon MLTC geen vuist maken en bleken de Middelburgers de speelbal van de Delftse Tennisbond.

Vrouwen. Hoofdklasse, landelijk. De Schelde-Delftse Tennisbond 2-4: Met twee invalsters in de gelederen kon De Schelde het net niet bolwerken tegen de vrouwen van Delftse Tennisbond. Marjolein Meulenberg ging op baan 1 in twee sets onderuit. Esther Vendrik won de eerste set, maar ging in de tweede en derde set alsnog hard onderuit. Eva Hartog en Kim Houmes wonnen beiden hun enkel in straight sets, waardoor de stand na de enkelspelen gelijk was: 2-2. In de dubbels gingen zowel het duo Meulenberg/Vendrik, als ook Hartog/Evi Ovaa in straight sets onderuit. Ondanks de tweede nederlaag op rij heeft De Schelde volgende week tegen Halsteren aan twee punten genoeg om zich definitief veilig te spelen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”