Volledig scherm
Swift leed de tweede nederlaag op rij. © Lex De Meester

KVK promoveert, Togo deklasseert Seolto

overzichtMIDDELBURG - De nederlaag waarmee Fiks vorige week Swift uitschakelde voor de titel, dreunde nog na tijdens het duel met VEO. Het gevolg was dat de Middelburgse overgangsklasser voor de tweede week op rij verloor.

Overgangsklasse D. Swift-VEO 21-23: Te merken was dat er voor Swift niets meer op het spel stond en dat VEO nog tegen degradatie vocht. ,,We wilden echt het thuispubliek een fraaie laatste thuiswedstrijd voorschotelen, maar de koek bleek op”, aldus coach Dennis Plantinga. De 14-11-voorsprong bij rust was nog prima, maar daarna volgde een kentering. Slechts zeven keer scoorde Swift nog. Tien minuten voor tijd ging VEO erop en erover. Het ontbrak Swift aan inspiratie om het tij te keren.

Eerste klasse E. Excelsior-Ondo 24-17: Excelsior troefde Ondo af op schotkracht en bij de verdedigende rebound. Hadden de Middelburgers er vorige week halverwege al 17 in liggen, in Delft bleef het steken op de helft (13-8). Ook na rust bleek de ploeg uit Sint-Laurens niet bij machte om een effectieve remedie te vinden op het achterverdedigen van Excelsior. Daarvoor lag het baltempo te laag en stond het vizier niet op scherp. Onder het tanende vertrouwen bij Ondo liep de thuisploeg steeds verder uit.

Derde klasse G. Seolto-Togo 14-26: Togo verraste zichzelf en tegenstander Seolto met een sterk optreden. De ploeg in degradatiegevaar speelde de Vlissingers in eigen huis helemaal van de mat. De Goese ploeg, waarbij oudgediende Erik van Zon een flinke duit in het zakje deed, schoot bij vlagen zo scherp dat de moed in de schoenen zonk bij Seolto. Togo hoeft nu waarschijnlijk niet meer te vrezen voor degradatie.

Derde klasse H. Triade-KVK 14-19: Met meer gemak dan gedacht verzekerde KVK zich in Groot Ammers van de tweede plaats en bijbehorende promotie naar de tweede klasse. Met de kennis van het verlies van Stormvogels op zak leverde dat tot 7-7 gezonde spanning op, die de Kapellenaren na rust (8-11) van zich af speelde. De voorsprong groeide gestaag, waardoor de aanstaande promotie al tijdens de wedstrijd gevierd kon worden. KVK sluit zaterdag af tegen Stormvogels. 

Stormvogels-Erasmus 9-24: Kampioen Erasmus liet weinig heel van Stormvogels. Toch had de ploeg uit Westkapelle voor rust (4-9) nog het idee dat het spel nog niet zo beroerd was, maar het schortte vooral aan de afronding. Tot 7-11 spartelde de thuisploeg tegen, daarna was er geen kruid gewassen tegen de makkelijk scorende Rotterdamse studenten. De afsluiter van het zaalseizoen tegen KVK is voor de eer. Stormvogels zal hoe dan ook als derde eindigen.

Blauw Wit-PSV 21-20: Twintig minuten hielden twee aan elkaar gewaagde ploegen de stand in evenwicht. Totdat een tussenspurt van PSV de Eindhovenaren een voorsprong van drie punten bezorgde. Dat verschil liep op driekwart wedstrijd op tot 14-19. Blauw Wit bleek echter het beste voor het laatst bewaard te hebben en kwam langszij. In de slotfase ging de Kloetingse ploeg ook nog met de winst aan de haal. Zaterdag kan Blauw Wit in een rechtstreeks duel met OEC definitief beslagleggen op de veilige zesde plaats.

Vierde klasse K. Keep Fit-Luctor 14-13: In de spannende topper in de vierde klasse liet Luctor het na om het kampioenschap binnen te halen. Na een eerste helft waarin de Terneuzenaren leken te bezwijken onder de druk van Keep Fit, kwam de ploeg van coach Peter Durink na rust (10-7) fel uit de kleedkamer. Puntje voor puntje sloop Luctor dichterbij. De gelijkmakende 13-13 vijf minuten voor tijd kreeg het ruim opgekomen thuispubliek stil. Bij een gelijkspel was de titel immers voor Luctor. De Zeeuws-Vlamingen hadden zelfs de beste kansen om op voorsprong te komen, maar het liep anders. Op het tandvlees scoorde Keep Fit de 14-13 en het kaapte daarmee het kampioenschap voor de neus van Luctor weg.

Eureka-Volharding 14-14: In Ridderkerk sprokkelde Volharding het derde punt van dit zaalseizoen. De eerste achterstand na tien tellen voorspelde niet veel goeds, maar beide ploegen hielden elkaar na de 1-0 in een houdgreep. Het verschil liep nooit op tot meer dan twee punten. Ook na rust (7-6) gaven Eureka en Volharding elkaar geen duimbreed toe, al had Volharding de laatste twee minuten nodig om de gelijkmakende 14-14 op het bord te krijgen. Volharding  is de rode lantaarn nu weer kwijt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement