Volledig scherm

Korfballers Togo uit Goes stellen in derby de titel veilig

GOES - De korfballers van Togo hebben het kampioenschap in de derde klasse J binnen. Een 22-17-overwinning in de derby tegen Blauw Wit stelde de titel veilig voor de ploeg uit Goes.

Halverwege het eerste bedrijf keek de thuisploeg tegen een 4-7-achterstand aan. ,,Dan kost het ontzettend veel energie om terug te komen’', sprak trainer Sjaak Joziasse na afloop. ,,Zeker met deze weersomstandigheden.’' 

De ruststand was 8-7. ,,In de tweede helft hebben we binnen een minuut of zeven een gat geslagen en zijn we geen moment meer in gevaar geweest.’’ 

Door de zege kon de champagne worden ontkurkt in Goes. ,,We hebben net allemaal een pizza’tje gegeten en gaan zo een feestje bouwen’', besloot Joziasse tevreden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Alleen Van Goethem neemt écht wat risico in het natte Yerseke
    PREMIUM

    Alleen Van Goethem neemt écht wat risico in het natte Yerseke

    YERSEKE - In barre weersomstandigheden is de ZLM Tour woensdagavond in Yerseke van start gegaan met een proloog. Terwijl het eerste deel van de renners de individuele tijdrit van 6,8 kilometer op een nat wegdek moest afwerken, had het tweede blok meer geluk. Dat resulteerde in een overwinning voor proloogspecialist Jos van Emden (Team Jumbo-Visma) in een tijd van zeven minuten en 54 seconden. Brian van Goethem gaf zo’n 23 seconden toe en was daarmee de beste Zeeuw op een zeventiende plaats.