Volledig scherm
© Ed van Alem

Korfballers Seolto in twee pogingen langs Nikantes

MIDDELBURG - Voor de tweede keer in drie weken tijd traden de korfballers van Seolto zaterdag in Hoogvliet aan tegen Nikantes. Nu voor de negentien minuten die resteerden nadat op 19 oktober de wedstrijd gestaakt werd vanwege een blessure van de scheidsrechter. De Vlissingers wonnen de mini-wedstrijd met 12-17.

Nadat op 10-12 de wedstrijd werd hervat, sloeg Seolto binnen vijf minuten toe. Op 11-16 volstonden lange aanvallen, waarmee de ploeg van coach Jaco van Beugen de wedstrijd op slot gooide en gecontroleerd naar de winst speelde.

Seolto sluit een tegenvallend eerste deel van de veldcompetitie af op de derde plaats, achter koploper Luctor en Zaamslag. ,,We waren slordig op belangrijke momenten‘’, aldus Van Beugen. Na de aanstaande zaalcompetitie rest een pittige inhaalrace in de laatste vijf veldwedstrijden.

Scores Seolto: Rosanne Westveer en Mariëlle Francke 3, Alexia Kuizenga, Lysanne Murre, Sander Meertens en Rick van der Wal 2, Remi van den Broeke, Martin Schouten en Antoin Zuidwegt 1. Stand: Luctor 7-12, Zaamslag 7-11, Seolto 7-9, Olympia 6-8, ZKV 7-4, Nikantes 7-4, De Voltreffers 7-0.