Volledig scherm
© Lex De Meester

Korfbalkommer en -kwel: Ondo, Fortis, Togo, Atlas en Tjoba verliezen allemaal

OVERZICHTVLISSINGEN - Achter de Zeeuwse toppers TOP en Swift bracht de subtop er zaterdag niet veel van terecht. In de overgangsklasse verloor Ondo, in de eerste klasse Fortis en in de tweede klasse gingen ook Togo, Atlas en (verrassend) Tjoba onderuit. In de derde klasse waren wel Zeeuwse zeges, van Stormvogels en KVK.

Overgangsklasse D

Ondo-Valto 14-18: Een wispelturig Ondo kende een dramatische start tegen Valto: na tien minuten keek het tegen een 1-6-achterstand aan. Mede doordat Valto een kwartier niet scoorde herstelde de ploeg uit Sint Laurens sterk: 8-7. Na rust was het een herhaling van zetten. Verdedigend was het beter op orde, maar aanvallend was Ondo onmachtig. De 9-13 werd nog een keer gerepareerd tot 13-13, maar de derde spurt van Valto was te machtig. Op 13-17 was het verzet gebroken. ,,Veertien goals is gewoon te mager‘’, verklaarde coach Jouri van den Broeke de nederlaag.

Eerste klasse F

KCR-Fortis 19-17: Fortis kreeg één vak van KCR niet in bedwang. Dat terwijl de Ridderkerkers over een trefzekere puntspeler beschikten. Alleen al achter zijn negen treffers moesten de Souburgers aanjagen. Een poging om nog voor rust (12-7) met een wissel het onheil te keren mislukte. Een volgende wissel remde de aanvallende impulsen van KCR en zorgde ervoor dat Fortis terugkwam tot 17-15, maar dichterbij een resultaat kwam de ploeg niet. ,,Heel jammer, maar een terechte uitslag‘’, stelde coach Arco Goedkoop reëel.

Tweede klasse H

Keep Fit-Togo 17-15: ,,Onnodig verlies‘’, oordeelde coach Jelle de Laet over de wedstrijd die pijlsnel op gang kwam. Binnen no time stond het 4-4. Daarna was het Togo dat toestond dat Keep Fit het voortouw nam. De Roosendalers waren scherper in de afronding en werden daarbij na rust geholpen door wat verdedigende slippertjes van de Goesenaren. ,,Al met al hadden we te weinig dynamiek in de ploeg‘’, stelde de Laet, die erkent dat zijn ploeg nog moet wennen aan de spelwijze die hij voorstaat.

Atlas-Vriendenschaar 16-21: Ook de vijfde partij ging verloren voor Atlas. Hoewel de ploeg van coach Reinoud Bakker één helft in de buurt bleef van Vriendenschaar, was achteraf de conclusie dat de tegenstander een stapje feller en kiener op de overwinning was. Positief was dat de dames acht keer scoorden. Daar tegenover stond dat spits Tim Dybala aan banden werd gelegd. Zijn doelpunten werden node gemist. Nadat Vriendenschaar een gat van vier punten had geslagen was de nederlaag onafwendbaar.

Tweede klasse I

Reeuwijk-Tjoba 19-17: Reeuwijk diende verrassend de eerste nederlaag van het seizoen toe aan Tjoba. ,,Op een enkeling na was het onder de maat‘’, vatte coach Marcel de Dreu de nederlaag samen. Opgezweept door het fanatieke publiek toonden de Bevelandse equipe te weinig geduld, waardoor het veelal achter de feiten aan liep. Op 14-14 lag alles toch weer open, maar doordat het spel van Tjoba geen verbetering vertoonde deden verkeerde keuzes de ploeg alsnog de das om.

Derde klasse H

Stormvogels-Blauw Wit 13-12: Stormvogels bezorgde Blauw Wit de eerste nederlaag van het seizoen. In een meer spannend dan kwalitatieve wedstrijd gaven de twee ploegen elkaar nauwelijks een strobreed toe. Het waren vooral twee verdedigingen die elkaar van scoren afhielden, al werden er over en weer ook heel wat kansen om zeep geholpen. In de slotfase pakte Stormvogels voor het eerst twee punten voorsprong (13-11). Dat was meteen de nekslag voor Blauw Wit.

Good Luck-KVK 16-21: Tegen Good Luck wisselde KVK effectieve periodes af met nonchalance. Voor rust verspeelden de Kapellenaren een snelle 0-4-voorsprong met rommelig verdedigen. Na de 3-4 volgde het herstel. Na de riante ruststand (7-13) herhaalde dit scenario zich. Vanaf 7-15 liet KVK het initiatief weer aan de thuisploeg, waardoor het nogmaals bij de les geroepen moest worden. Net zo makkelijk liep het daarna weg naar 11-19. De schommelingen ten spijt is KVK de nieuwe koploper in de derde klasse H.

Vierde klasse H

Luctor-Olympia 15-10: Door toedoen van de traditionele slechte start van Luctor had deze de handen vol aan een stug Olympia. ,,Dat moet echt beter‘’, stelde coach Peter Durink nadat zijn ploeg weer eerst een 0-2-achterstand moest goed maken. Tegen de kansenverhouding in pakte Luctor pas na rust de eerste voorsprong (6-5) en had twintig minuten nodig om het beslissende gaatje van drie punten te slaan. Luctor komt in punten gelijk met koploper Zaamslag, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.

De Voltreffers-Zaamslag 9-22: Onder leiding van een plaatselijke invalscheidsrechter kostte het Zaamslag meer moeite om op gang te komen dan de uitslag doet vermoeden. ,,Dat kon beduidend effectiever‘’, stelde coach Tony Bourguillon over het uitblijven het soepele combinatiekorfbal dat hij beoogd. In de tweede helft paste hij zes wissels toe. De score was toen al flink opgelopen in het voordeel van Zaamslag, waardoor het voordeel (dingen uitproberen) opwoog tegen het nadeel (breken van het ritme). Dit alles met als doel toe te werken naar het ideale achttal in toppers als tegen Seolto. 

ZKV-Seolto 7-17: Seolto had een makkie in Zuidland. Interim-coach Michiel Middelhoek zag dat het goed was. De Vlissingse verdediging was simpelweg zo sterk dat ZKV nauwelijks aan korfballen toe kwam. Door wat verdwaalde afstandsschoten kwam de thuisploeg aanvankelijk op voorsprong, maar dat was maar van korte duur. Zonder zich echt in te moeten spannen verdubbelde Seolto na rust (2-8) haar voorsprong kinderlijk eenvoudig. Na twee misstappen staat Seolto nu als derde gerangschikt, achter de Zeeuws-Vlaamse vierdeklassers Luctor en Zaamslag.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement