Volledig scherm
© ThinkStock

Koploper ‘s Lands Welvaren AVH/VSS is ‘aan het prutsen’

OVERZICHTVLISSINGEN - De driebanders van Pearle Opticiens verloren het vooruit gespeelde duel met Man op Maat in poule 1 van de eerste divisie. In poule 2 verspeelde ‘s Lands Welvaren AVH/VSS in eigen huis een punt tegen Team Hilvarenbeek.

Eerste divisie. Poule 1. Pearle Opticiens-Man op Maat/’t Caves 2-6: De strijd om de derde plaats werd in het voordeel van de bezoekers beslist. Beide teams stonden in punten gelijk, maar worden nu gescheiden door twee punten. Kansen waren er voor de thuisploeg genoeg om het resultaat voor zichzelf te verbeteren. Dat begon al voor de pauze. Alex Voets deed in de slotfase wat van hem werd verwacht en versloeg Wil Janssen met 35-29 in 37 beurten. Richard de Bruin daarentegen gaf een op het oog geruststellende voorsprong van 24-16 uit handen tegen Leslie Menheer. Na een aantal nullen pakte de bezoeker zelfs nog de zege met 34-35 in 35 beurten. 2-2 in plaats van 4-0. Dat scenario zette zich na de pauze door toen Jens van Dam goed spelend tot 22-24 gelijk opging met Jef Philipoom. Daarna werden vier kansen om te scoren om zeep geholpen en liep zijn tegenstander weg. Twaalf punten in de laatste 7 beurten mochten niet meer baten, 34-40, 25. Ondanks 1.360 gemiddeld een kostbare nederlaag. ,,Te veel gemakkelijke ballen laten liggen‘’, was na afloop zijn berustende reactie. Want Pascal Claus werd in een zeer matig en vooral verdedigend duel, door de levende biljart legende Raymond Ceulemans op afstand gehouden, 25-40 in 50 beurten.

Eerste divisie. Poule 2. ‘s Lands Welvaren AVH/VSS-Team Hilvarenbeek 4-4: De thuisploeg, tot aan de winterstop ongeslagen koploper, zit in een vormdipje. Tenminste, enkele spelers. Dirk Weeremans voorop. Hij verloor kansloos van Charles Mekes met 20-35 en een gemiddelde van 0.555, ver beneden zijn normale niveau. ,,We zijn aan het prutsen, Lang geleden dat ik nog zulk rotweer heb gehad in het biljarten‘’, zei de Belg na afloop. ,,We gaan het onszelf nog moeilijk maken in de titelstrijd, maar we gaan er vol voor.” Ook Ronny Brants liet het afweten, al deed hij het wel beter met 0.918. Menno de Vries was echter sterker en won met 34-40. De remise werd bewerkstelligd door Tonnie van Iwaarden, die voor de pauze een kostbare zege boekte op Mischa Donders met 35-22 in 38, en Francis Forton, die na de break een knappe zege boekte op Peter Heerkens met liefst 40-20 in 20 beurten.

Beker. Jacobs Mannenmode 1-‘t Hartje/Balans 1 2-6, 4-8 in sets: De enige overwinning van de thuisploeg, die in de vierde divisie uitkomt, tegen de ploeg uit Oosterhout (tweede divisie) kwam op naam van Joop de Fouw. Hij won met 2-1 van Gerrit van Roekel. Martin Sturm en Rob Jacobs verloren met 1-2 van respectievelijk Antoon Krijnen en Jos van der Aa. Piet Kock verloor zijn partij tegen Marrie Groeneveld met 0-3. De return wordt volgende week gespeeld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement