Volledig scherm
Oemoemenoe. © Rien Paardekoper

Koploper een maatje te groot voor Oemoemenoe in topper

MIDDELBURG - De rugbyers van Oemoemenoe hebben zaterdag niet de vierde zege op rij kunnen boeken in de Plate Poule van de ereklasse. Op eigen veld gingen de Middelburgers onderuit tegen koploper Ascrum: 17-31.

De Middelburgers wonnen de eerste drie wedstrijden en stonden daarom als nummer twee van de poule tegenover de koploper. Het was Ascrum dat een voorsprong nam. Via 0-7 werd het 0-12. Daarna deed Oemoemenoe iets terug: 5-12. Het lukte de Middelburgers niet voor rust nog dichterbij te komen en de bezoekers liepen nog uit naar 5-17.

Na de pauze maakte Oemoemenoe het gaat weer iets kleiner: 10-17. Via 10-24 werd het daarna 17-24, wat het laatste wapenfeit van de thuisploeg bleek. Ascrum voegde nog wat punten aan het totaal toe, waardoor de koploper Middelburg met een 17-31 zege verliet. Het betekende de eerste nederlaag van 2019 voor Oemoemenoe.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.